Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacob Kuipers is boos: Verwende kleuters!

Door op donderdag, 24 mei, 2012 - 07:54

Tekst Jacob Kuipers

PASSIE VOOR VOETBAL - Ik kreeg woensdagavond de schrik van mijn leven toen ik de site van RTV-Noord bekeek. Ik las daar dat de spelersraad van SC Veendam niet tevreden was met hun trainer Gert Heerkes. Niet tevreden, dat is nog zacht gezegd. Ze vroegen directeur Henk Eising of hij Heerkes wilde ontslaan. En dit is toch te gek voor woorden. Na een belabberd seizoen en dan uithuilen bij de directeur dat getuigd van een heel laag niveau.

SC Veendam heeft nog klein beetje geld in kas om Heerkes zijn nog lopende contract af te kopen. Maar dat is geen optie want ze kunnen het geld beter aan andere dingen besteden. Ik zou de moed niet kunnen opbrengen dat ik als speler van een zwalkend elftal mijn beklag zou doen bij de directeur. Nee, mocht Veendam een buidel vol geld hebben dan kregen de betreffende spelers ontslag op staande voet.

Heerkes moest roeien met de riemen die hij had. Hij wilde natuurlijk wel attractief en Veenkoloniaals voetbal spelen maar het ‘gereedschap' ontbrak. En zonder goed gereedschap is het ‘kwaad kersen eten'. Ik had soms ook het idee dat deze trainer zich wat fanatieker zou presenteren aan de zijlijn. Zoals Joop Gall dat deed. Maar daaraan kun je de trainer niet ‘ophangen' door een stelletje verwende kleuters.

De spelers mogen blij zijn dat ze betaald voetbal spelen. En dan ook nog mekkeren dat de trainer weg moet. Schandalig gewoon. Vier wedstrijden winnen over een heel seizoen en dan ook nog babbels. Hoe durven ze, ze moeten wel een ‘plank' voor de kop hebben om deze lariekoek aan de directeur te vertellen. Ik zou het niet durven als ik speler van SC Veendam was.

Laten de spelers die bij Eising aande deur klopten hun namen bekend maken, dan zijn het echt grote jongens.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....