Overslaan en naar de inhoud gaan

Gastgezin gezocht voor scholiereuit Columbia

Door op dinsdag, 22 mei, 2012 - 09:59

GASTGEZIN - Voor Camila uit Colombia is AFS als non-profit uitwisselingsorganisatie op zoek naar een gastvrij gezin op fietsafstand van de Winkler Prins in Veendam.

Camila is een vrolijke en spontane 17-jarige uitwisselingsscholiere uit Bogota. Sinds 9 maart is Camila in Nederland en woonde ze bij een welkomstgezin in onze provincie. Ze vindt haar ervaring tot nu toe erg bijzonder: "Veel mensen zijn erg aardig voor me. Ze praten gezellig met mij en ze helpen me om Nederlands te leren. Daarom voelde ik me al snel thuis hier." Dat geldt voor school en haar welkomstgezin dat haar wegwijs maakt.

Hollandse pot
Nu zoeken AFS vrijwilligers een gezin bij wie Camila welkom is voor de rest van dit jaar. Ze is al gewend om wat kilometers naar school te fietsen dus dat is voor haar geen probleem. Zelf zou ze het liefste in een familie komen met andere kinderen. Camila‘s hobby's zijn zingen, dansen, skaten, hardlopen (soms), muziek luisteren, film kijken, zwemmen en volleybal In ons land heeft ze kennisgemaakt met de Hollandse pot, maar ze vindt het ook leuk om af en toe iets Colombiaans voor haar gastgezin te koken.

AFS vraagt van gastgezinnen dat ze hun gastkinderen zoveel mogelijk een gelijke behandeling geven met dezelfde rechten en plichten als andere kinderen in huis (zouden) hebben. Voor meer informatie over Camila en gastgezin zijn bij AFS kunt u terecht bij familie Boosman tel. (0598) 631 320. AFS Interculturele Uitwisselingen Nederland (www.afs.nl) is bereikbaar via info@afs.nl, of: tel. 0297 - 21 40 76.