Overslaan en naar de inhoud gaan

Softbalclinic van topspeelsters

Door op maandag, 21 mei, 2012 - 17:00

WINKLER PRINS - Leerlingen van vwo 4 en vwo 5 van Winkler Prins Veendam volgen 21 en 22 mei op het hoofdveld van The Blokes in Veendam een clinic in softbal. Vier topspeelsters van Olympia Haarlem (twee Amerikaanse, een Chinese en een Nederlandse) zijn naar het Noorden af gereisd om de leerlingen kennis te laten maken met deze tak van sport en hen enkele kneepjes bij te brengen. De leerlingen krijgen training van de coach, de pitcher, de catcher en de korte stopper van de Haarlemmer club. De Nederlandse onder hen is oud WP-leerling en oud Blokes-speelster Dinet Oosting. Dinet speelt in het Nederlands team en is catcher en 3e honk.

Declinic spreekt de leerlingen erg aan. Carmen uit vwo 4: ' Ik vind deze sportdag heel erg leuk. Het is eens wat andersdan bijvoorbeeld een badmintontoernooi. Bovendien is het erg leerzaam. Er komt heel veel techniek bij te kijken en het is heel fijn om op zo'n grote ruimte en in de buitenlucht te kunnen sporten.'

De Winkler Prins-leerlingen worden gastvrij ontvangen door The Blokes. De club hoopt door de clinic jongeren voor de soft- en honkbalsport te interesseren.