Overslaan en naar de inhoud gaan

Klassenbehoud tennisteams Tennisclub Veendam

Door op maandag, 21 mei, 2012 - 16:50

Tekst Tennisclub Veendam

TENNIS - Met nog één speelronde te gaan, lijkt het erop, dat alle drie zondagteams van tennisclub Veendam zich in de landelijke competitie kunnen handhaven. Het eerste team ging net niet puntloos ten onder tegen de kampioenen, GSTC uit Groningen. Alleen het gemengd dubbel van Lisette Dalmolen en Yannick van der Wal leverde winst op. Naaste concurrent GLTB verloor eveneens, waardoor het team voldoende heeft aan een 2-6 nederlaag de laatste thuiswedstrijd, 3 juni aanstaande tegen dit GLTB.

Het tweede team zal de laatste ronde thuis tegen Nohn nog de nodige punten moeten halen en handhaven zal nog een moeilijke opgave zijn. Gelukkig kan het team kan over twee week weer op volle sterkte aantreden. De twee punten werden behaald door Esther Fleurke en Mirthe Fehrmann in de damesenkels. Het derde team behaalde thuis tegen een team van Cream Crackers een goed resultaat. Anniek Holtkamp won keurig haar enkelspel in twee sets. Romy Worrell en Rick van der Werf wonnen hun enkelspel in drie sets. Met dit resultaat komt het team op een veilige zesde plaats.

Het zaterdag gemengd tweede team heeft in de slot ronde aan één punt genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Heren drie, ook kanshebber voor de titel, is door een 2-4 verlies afhankelijk geworden van de overige resultaten. Ook gemengd één en heren 35+ kunnen nog aanspraak maken op de titel, maar deze teams zijn, net als heren drie, afhankelijk van de overig nog te spelen wedstrijden.