Overslaan en naar de inhoud gaan

Brons op NK voor Veendammer judoteam

Door op zondag, 20 mei, 2012 - 20:03

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam hebben afgelopen zaterdag met het combinatieteam Judoschool Veendam - de Mattekloppers een uitstekende derde plaats behaald op het NK voor clubteams.
Het team wist deze prestatie te behalen in de overgangsklasse en liet zien zich ten opzichte van vorig jaar sterk te hebben ontwikkeld. Vorig jaar werd een vierde plaats behaald in de tweede klasse.

De trainers Marcel Joling van Judoschool Veendam en Simon Leistra van de Mattekloppers waren na afloop tevreden aangezien het team door blessures en andere verplichtingen nog niet op volle sterkte was en zich toch in de medailles wist te knokken.

In de voorronden werd er van de latere finalist Mahoroka uit Maassluis nipt met 4-3 verloren. In de herkansingen won het team overtuigend met 5-2 van team Zuidland. Alle wedstrijden werden hier met een vol punt beslist.
Uiteindelijk rekende het team om de derde plaats af met Sportschool Poelstra uit Sneek. Lennart Siefkes zorgde in de klasse -90 kilogram voor het beslissende punt.