Gruno en Veendam 1894 in evenwicht

Door op zondag, 20 mei, 2012 - 20:01

Tekst vv 1894

VOETBAL - Veendam 1894 is afgelopen zondag de nacompetitie begonnen met een 2-2 gelijkspel bij het stad-Groninger Gruno. De return wordt komende zondag (1e pinksterdag) afgewerkt in de Parkstad. De winnaar van deze tweeluik speelt het volgend seizoen in de 3e klasse van het zondagvoetbal. Beide ploegen zijn elkaar gekoppeld vanwege een 3e plek van Veendam 1894 in de 4e klasse C en een 12e plek van Gruno in de 3e klasse C. Onder zomerse omstandigheden werd een half uur later afgetrapt dan gepland, aangezien de lijnen op aandringen van arbiter Modderman opnieuw gekalkt dienden te worden. Na deze vertraging was het Gruno dat direct het initiatief nam en niet zonder resultaat. Binnen 6 minuten nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong wat deels valt toe te schrijven aan onachtzaamheid in de Veendammer defensie. De sterke spitsen van Gruno (de gebroeders Elzer) bleven ook daarna een plaag voor Veendam 1894 en de geelzwarten mochten van geluk spreken dat de score niet verder werd opgevoerd. Maar naarmate de 1e helft vorderde kwam de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis steeds beter in de wedstrijd. De beloning voor de getoonde veerkracht volgde op slag van rust toen Lars Brouwer middels een kopbal (!) de aansluitingstreffer forceerde. Ondanks een desastreuze beginfase was er dus nog niets verloren.

Na rust leek het beste bij Gruno er wel af en zonder overigens echt te overtuigen dicteerde Veendam 1894 het spel. De gelijkmaker in de 60e minuut was dan ook in overeenstemming met het wedstrijdbeeld. Al kwam deze treffer uit Groninger oogpunt wel enigszins schlemielig tot stand, aangezien de bal door een verdediger ongelukkig achter de eigen doelman werd geschoten. Veendam 1894 had vervolgens op basis van het veldspel het meeste recht op een overwinning zonder echt grote kansen te creëren. Daarom mogen beide ploegen tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel. Veendam 1894 omdat de schade in de beginfase veel groter kon uitvallen en Gruno vanwege het feit dat ze wel erg ver terugvielen. De opdracht voor beide ploegen is duidelijk voor komende zondag: winnen! Het systeem van een dubbel tellend uitdoelpunt is niet van toepassing, dus de winnaar in Veendam heeft promotie dan wel handhaving bewerkstelligd