Overslaan en naar de inhoud gaan

Barbecue en onthulling kunstwerknieuw NOVO-gebouw

Door op zondag, 20 mei, 2012 - 20:15

NOVO - Zaterdag werd er in de tuin van het nieuwe NOVO-gebouw aan de Jacob Bruggemalaan een barbecue gehouden voor de bewoners en voor hun buren. De naaste buren hebben de overlast en het ontstaan van de nieuwbouw van dichtbij meegemaakt. Daarom was de barbecue ook aan hun aangeboden, dat in gezamenlijkheid door Wijk en Buurtbeheer Centrum Veendam en de NOVO georganiseerd was.

Tijdens de gezellige barbecue was het de manier om kennis te maken met de bewoners en met het personeel, alsmede met leden van Wijk en Buurbeheer en met de NOVO. En was tevens het gebouw te bezichtigen. Van de buurbewoners waren er 60 opgaven, waarvan er 55 buurtbewoners deel hebben genomen. Een behoorlijke opkomst. Muziek werd verzorgd door Freddy, een van de NOVO bewoners.

Het voormalige kantoor van Acantus is getransformeerd in een gezellige ontmoetingsruimte. Bij het pand zijn nieuwe wooneenheden gebouwd. De bewoners van NOVO hebben jarenlang in de Havenbuurt gewoond. Nu zijn ze allemaal gehuisvest in het nieuwe NOVO-gebouw.

Al in een vroeg stadium waren de naaste buren bij de vergaderingen betrokken geweest, welk plaats vonden in het voormalige Acantus kantoor. Het Wijk en Buurtbeheer was vanaf het beginstadium bij de vergaderingen aanwezig. Er konden bezwaren worden ingediend zoals het niet te hoog gaan bouwen. Ook mocht er geen doorgaand pad, dat ook voor autoverkeer onwenselijk was, vanaf de Adriaan Geertsplein naar de Jacob Bruggemalaan komen. Aan deze bezwaren is tegemoet gekomen.

Voor aanvang van de barbecue was het om 17 uur eerst tijd om op het grote grasveld van het binnenterrein het beeld ‘Man en vrouw' van de kunstenaar Sier Jacobs te onthullen. Twee bewoners hadden de eer om het mooie kunstwerk zichtbaar te maken. Het beeld is een geschenk van Acantus aan de bewoners en aan NOVO.

De bewoners zijn trots op hun nieuwe NOVO huis. Het is dan ook prachtig geworden met een mooie ruime binnentuin. De barbecue heeft tot 20 uur geduurd.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum