Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmwedstrijd: Duurzame mobiliteit!in de Week van de mobiliteit

Door op zaterdag, 19 mei, 2012 - 15:19

MOBILITEIT - Van 8 september tot en met 21 september 2012 organiseert de gemeente Veendam ‘de week van de mobiliteit'. In die week vinden verschillende activiteiten plaats in het kader van de mobiliteitsweek. Eén van de activiteiten die de gemeente Veendam samen met de gemeente Pekela organiseert is een filmwedstrijd met als thema: duurzame mobiliteit!

Mobiliteitsweek
Het internationale thema van dit jaar is: ‘Moving in the right direction' of wel ‘Bewegen in de goede richting'. Dit jaar staat wandelen centraal! In de mobiliteitsweek wil de gemeente de inwoners bewust maken van het milieu, verkeersveiligheid en inwoners stimuleren om voldoende te bewegen. Zet daarom ook groene voetstappen en doe mee aan de activiteiten van de mobiliteitsweek!

Film duurzame mobiliteit!
Duurzame mobiliteit is een ruim begrip. Daarom is de opdracht om een filmpje te maken over een duurzame manier om je van A naar B te verplaatsen. Iedereen mag mee doen. De middelbare scholen in Veendam zijn ook benaderd om mee te doen aan de filmwedstrijd. Een selectie van de ingezonden filmpjes wordt van 8 tot en met 21 september 2012 op YouTube gepresenteerd. De link naar deze filmpjes zijn dan te vinden op www.veendam.nl. Maak jij de mooiste, leukste of gekste film over Duurzame Mobiliteit? Dan maak jij kans op mooie prijzen!

Juryprijs
Uit de filmpjes wordt een winnaar gekozen door de jury. De juryleden zijn wethouder Bert Wierenga van de gemeente Veendam, wethouder Anneke Duit van de gemeente Pekela, senior communicatieadviseur Inge Scheper van de Kompanjie en filmmaker en cameraman Joren Molter van De Filmproductiegroep. De winnaar krijgt een universele solar oplader voor de mobiele telefoon, deze oplader werkt op zonne-energie.

Publieksprijs
Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs te winnen. Het publiek kan stemmen door naar het filmpje op YouTube te gaan en de button ‘leuk' aan te klikken. Het filmpje met de meeste ‘vind ik leuk' stemmen wint de publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een oplaadbare MP3 speler van Verio.
Voorwaarden filmpje
Het thema van het filmpje is: ‘duurzame mobiliteit'.
Het filmpje moet in Nederland zijn gemaakt.
Het filmpje mag niet langer duren dan 60 seconden.
Het filmpje en de e-mail moeten uiterlijk 30 augustus 2012 bij ons binnen zijn.
De titel van het filmpje moet beginnen met Mobiliteitsweek2012PV. 
De juryleden bepalen welke filmpjes genomineerd worden. Over de jurering wordt niet gediscussieerd. 
Het filmpje kan vrij van rechten worden gebruikt door de gemeenten Veendam en Pekela in het kader van de mobiliteitsweek.
Derden hebben niet het recht om de filmpjes van de filmwedstrijd te kopiëren, te verhandelen en/of voor andere doeleinden te gebruiken. Personen die dat wel doen, zijn zelf voor de auteursrechtelijke gevolgen aansprakelijk.

Meedoen
Meld je aan voor de filmwedstrijd door jouw filmpje te sturen naar communicatie@veendam.nl. Vermeld hierbij: 
Contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres)
De locatie waar de film is gemaakt.

Tip: filmbestand te groot? Verstuur jouw filmpje dan via: www.wetransfer.com.