Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons Pekela - Een ontdekkingsreis naar de rijkdommenvan het verleden

Door op vrijdag, 18 mei, 2012 - 10:40

PEKELA - "Terwijl de lente zijn intrede doet, is Arnaut druk in de weer. Dit jaar gaat het eindelijk gebeuren. Hij mag met vader mee! Al jarenlang trekt vader als Kiepkerel van dorp naar dorp. Hij verkoopt zijn handel aan de lokale bevolking. En dit jaar mag Arnaut mee. Ze gaan naar Pekela. ‘Hoe zou het daar zijn'?, vraagt hij zich af, terwijl hij zijn tas met schone kleding dicht doet..."

Reis door de tijd
De tijdmachine die in het voorjaar gesignaleerd is boven Pekela is geland. Arnaut en zijn vrienden brengen hun verhalen van maandag 21 t/m vrijdag 25 mei nu naar de groepen 7 en 8 van zeven basisscholen in Pekela. Het project Ons Pekela laat kinderen op ontdekking gaan naar de geschiedenis van hun dorp. Ze ontmoeten de tijdreizigers, gaan op zoek naar bijzondere plekken, en nemen een kijkje in het dagelijkse leven van eeuwen geleden.

Cultureel mediawijsheidsproject
In de geschiedenis van Pekela vallen veel verhalen te ontdekken. Kinderen die leefden in het dorp zoals het eens was. Elk dorp kent een schat aan herinneringen. Overblijfselen uit een ver verleden zijn ook in onze huidige tijd te vinden. Beelden, gebouwen en landschappen die dagelijks aan het oog voorbij trekken, krijgen nu een verhaal. De leerlingen krijgen workshops op het gebied van informatievaardigheden, fotografie en leggen hun culturele erfgoed vast in een online erfgoedbank: www.onspekela.nl.

Ons Pekela is een cultureel mediawijsheidproject georganiseerd door Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam in samenwerking met Fotografie op School. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net, de gemeente Pekela en Leader Oost-Groningen.