Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede ENErGIEKE ZONDAG op 20 mei

Door op vrijdag, 18 mei, 2012 - 21:00

TURFCENTRALE - Op zondag 20 mei zal de Turfcentrale Veendam aan de Molenstreek voor de tweede keer in het teken staan van de "ENErGIEKE ZONDAG". De deuren van de ateliers staan weer open vanaf 1 uur 's middags voor iedereen, ook voor kinderen!

In verschillende ateliers kun je zelf ook weer de handen uit de mouwen steken!

De ateliers van onder andere Leon Steneker, Luit Timmer, Theo Zwinderman, Ina Koot, Fred Bos, Elisa Kremer-van Kampen en Marijke Koster zijn dan open.

Hieronder stellen alle deelnemende kunstenaars zichzelf aan u voor.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de Turfcentrale Veendam.


Theo Zwinderman

Theo Zwinderman geboren 15-06-1956 te Nieuwe Pekela. Opleiding: ABK Minerva te Groningen, 1974-1980, vrije afdeling grafiek.

Werkt met de volgende technieken: lithografie, pastel, houtskool, aquarel, gouache, alkydverf,
collage. Website: www.theozwinderman.nl

Exposities:
Galerie Laverman te Groningen - 1983
De Lawei te Drachten (zelfportretten) - 1996
Galerie Mebius te Noordhorn - 2003, 2006
Noordelijke Kunsthof te Appingedam - 2004
Kloostermuseum Ter Apel - 2004
Informatie Beheer te Groningen - 2005
De Groninger Kroon te Finsterwolde ("dieren") - 2005
Museum Mohlmann te Appingedam - 2005, 2006, 2009
Werfkade 16 te Hoogezand - 2004, 2006
Galerie Peter Muller te Den Haag "Morsdood" - 2006
Met een Z, overzicht-expositie SBK Veendam - 2006
Expositie De Huismus, Natuurhistorisch museum Rotterdam - 2007
Diverse exposities Museum Mohlmann , 2010-2012
Expositie BIG, Natuurmuseum Leeuwarden,2012

Opgenomen in de collectie van museum Mohlmann te Appingedam, Informatie Beheer Groep te Groningen en Kunstuitleen Veendam.

Maakt logo's, boekenleggers, portretten, karikaturen, kinderboek-illustraties (uitgeverij Zwijssen, Leopold, Malmberg, Wolters-Noordhoff, het Parool), kleurplaten, spelletjes-pagina's.

Voor stichting AAP heeft hij een serie chimpansees getekend, dat resulteerde in een kalender voor donateurs.

In de loop der jaren heeft hij diverse workshops aan kinderen en volwassenen gegeven in
verschillende disciplines.

Op dit moment werkt hij aan een serie schilderijen, die een mythische verbeelding zijn van het platteland, geïnspireerd op het gedicht "Fern hill"van Dylan Thomas.

Ook werkt hij aan een zelfgeschreven kinderboek , getiteld "Tim wil alles " en een sprookjesboek, getiteld " Zijn dit sprookjes ? Ik weet het niet. "

Daarnaast publiceert hij gedichten op zijn weblog van www.theozwinderman.nl

Zijn grote droom om ooit eens boek te schrijven, komt waarschijnlijk binnenkort in vervulling, er wordt in ieder geval hard aan gewerkt....

Ina Bouman

Mijn naam is Ina Bouman-Koot.

Ik schilder onder mijn meisjes naam Ina Koot, en ben een van de 7 kunstenaars van de Turfcentrale broedplaats voor de kunst.

Mijn werk laat ik ontstaan en werk dus niet volgens een concept.

Dat kunnen mythologische figuren zijn, maar ook vrouwen komen vaak in mijn werk voor.

Wat mij aanspreekt over de figuren uit de mythlogie is dat het in onze tijd nog steeds actueel is. Het verhaal van Icarus is daar een mooi voorbeeld van.

Icarus werd gevangen gehouden samen met zijn vader door Koning Minos op Kreta.
Om te ontsnappen bouwde Icarus vleugels van hout veren en was. Hij wordt gewaarschuwd niet te hoog te gaan maar hij word roekeloos en vliegt te dicht naar de zon. Zodat de was op zijn vleugels smelt en hij in zee stort

Het verhaal spreekt mij aan omdat we in ons leven ook nog wel eens te hoog willen vliegen.

Door gebruik te maken van verschillende technieken ontstaat er een grove structuur in mijn werk, dat ook te herkennen is door mijn kleurgebruik.

Marijke Koster

Mijn naam is Marijke (Maria Luzia) Koster (1988) en ik ben in 2010 afgestudeerd als communicatie vormgever met specialisatie illustratie. Na mijn opleiding vond ik een baan als keramiek designer bij Royal Goedewaagen. Bij Goedewaagen maak ik veel ontwerpen helemaal toegepast op de klant. Af en toe mis je dan het uitwerken van je eigen (autonome) werk. Tijdens mijn opleiding deed ik een afstudeerstage bij Theo Zwinderman en via hem ben ik dan ook in de Turfcentrale beland, in atelier 1.

Tijdens mijn afstuderen ben ik begonnen met het ontwikkelen van een personage en een illustratiestijl voor het ziekenhuis in Groningen. In bijvoorbeeld het UMCG komen kinderen terecht die een transplantatie moeten ondergaan. Hoe leg je dat een kind uit? Zo is Marvin, de robot, ontstaan. Bij Marvin is een onderdeel gebroken en dat moet vervangen worden. Hij geeft voorlichting aan de kinderen op een luchtige manier.
Klanten kunnen dus bij mij terecht met een communicatie probleem. Of dat nou de uitstraling is van een logo, een nieuwe huisstijl of illustraties bij een bepaald thema.

Daarnaast maak ik veel vrij werk doormiddel van verschillende druktechnieken. Op dit moment houd ik me bezig met monoprinten, maar ik heb ook litho's, houtsnedes en etsen gemaakt. Het thema van mijn werk is vaak een dier, meestal een vogel of meerdere vogels.

Ik ben standaard de hele vrijdag aanwezig, dus als u langs wilt komen, dan is dat het ideale moment. En anders valt er altijd wel een ander moment te regelen. ;)

Zie www.marijkekoster.com voor meer info en afbeeldingen.

Elisa Kremer

Ik ben anderhalf jaar geleden afgestudeerd aan de kunstacademie in Zwolle. Om mijzelf te verdiepen ben ik sinds september begonnen met de opleiding tot goudsmid. En maak o.a. sieraden. Het is een prachtig vak, wat veel oefening vraagt. Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof, maar ik zie er al naar uit om weer verder te leren en te ontwerpen.

 

Fred Bos

Momenteel werk ik aan een aantal opdrachten voor klanten. Zo ben ik nu bezig met een uithangbord en een met een pauw. Daarnaast geef ik een cursus smeden (vanaf 19 april) via de Stadswerkplaats in Groningen en elke week op maandag voor de Margeretha Hardenbergschool in Veendam.

Daarnaast ga ik vaak naar ambachts- boeren- en historische markten in de omgeving voor demonstraties smeden en voor de verkoop van mijn smeedwaren.

Mijn website is: www.ambachteneducatie.nl
bezoekadres: Molenstreek 314 9641KX Veendam mobiel: 06-27420229

Luit Timmer

Mijn naam is Luit Timmer (1965) woonachtig in Scheemda en heb mijn atelier nr. 3 in de Turfcentrale van Veendam.
Ik schilder met acrylverf op paneel, doek of papier.
Op dit moment schilder ik voornamelijk portretten van mens en dier, zowel autonoom als in opdracht.
Op Academie Minerva heb ik een certificatenstudie gevolgd en daarnaast les gehad van verschillende kunstenaars.
Een belangrijke ontwikkeling is van het realistisch fijn schilderen naar een meer impressionistische schilderstijl.

Leon Steneker

Mijn naam is Leon Steneker. In de turfcentrale ben ik gevestigd met mijn twee bedrijfjes, Mohshuhn (www.mohshuhn.com) en Liquid skateboards (www.liquidskateboards.nl)

Met Mohshuhn (spreek uit: motion) hou ik mij bezig met grafisch ontwerp, video en animatie. Zo maak ik veel uiteenlopende dingen als tv-commercials, websites, presentaties, videoclips en grafisch ontwerp voor verschillende media. Een belangrijk medium zijn skateboards.

Met mijn skateboard- en kledingmerk, Liquid, probeer ik kwalitatief goede skateboard producten tegen een betaalbare prijs aan te bieden. Een belangrijk onderscheidende factor zijn de graphics en designs van mijn producten. Zo werk ik samen met verschillende (inter)nationale designers om tot een mooi product te komen. Deze skateboards zijn daarom niet alleen geschikt om op te skateboarden, maar ook als kunstwerk voor aan de muur!

Turfcentrale Veendam, Molenstreek 314, 9641 KX Veendam