Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA zet vraagtekens bij procedure noodlokaalbij cbs De Kern

Door op vrijdag, 18 mei, 2012 - 11:59

Tekst CDA

NOODLOKAAL - Als gevolg van een toenemend aantal leerlingen moet Chr. Basisschool De Kern het speellokaal voor de kleuters gebruiken als leslokaal. De kleuters moeten voor het spelen naar een andere locatie. Om dit probleem te verhelpen is op eigen kosten door de school een noodlokaal geregeld. Deze zou prima op het grasveld van de voormalige Vredenlust school kunnen worden geplaatst.

Echter bij de vergunning aanvraag bij de gemeente loopt het vast. De bestemming op het grasveld laat een noodlokaal niet toe. Na veel vijven en zessen mag het lokaal alleen op het speelterrein zo ver mogelijk van het schoolgebouw worden geplaatst. Pal voor een aantal woningen waardoor het uitzicht wordt verstoord. En voor meer leerlingen minder speelterrein is toch ook niet echt handig.
Zowel het schoolbestuur als de omwonenden hebben in een brief aan de gemeenteraad hun zorg en ongenoegen over de opvatting van de gemeente laten weten.

Het CDA vraagt zich dan ook af of het college in deze niet wat creatiever met de situatie om kan gaan en zal hierover vragen stellen in de commissie VROM.