Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest, feest, feest en nog eens feest bijde Mgr. Bekkersschool

Door op woensdag, 16 mei, 2012 - 23:30

Door Jacob Kuipers

FEEST - Het moment supreme was er bij de Mgr. Bekkersschool in Veendam. Eindelijk kon de school de ‘bloemetjes' buiten zetten. En dat allemaal bij de opening van het nieuwe schoolplein. Alle leerlingen en onderwijzend personeel, pappa's, mamma's, opa's en oma's gaven acte de presence. Iedereen bevond zich op het ‘toneel' om de opening van het nieuwe schoolplein te vieren.

Maar voordat het moment supreme toesloeg trakteerden het onderwijzend personeel de kinderen op een heerlijk gebakje. Het was dus ook de meester en juffen dag. De verjaardagen van alle juffrouwen en meester Freddy werd dus ook op deze dag gevierd. Directrice Ans Alers verwelkomde iedereen prees de werklieden die zich uit de naad werkten om alles op tijd af te krijgen.

Alers: "Sommigen waren zo goed, dat ze wel meester konden worden". Ook schilder Jan moest alles ‘uit de kast halen' om het werk op tijd klaar te krijgen. Hij moest zelf met de kerstdagen door werken, anders kon hij de klus niet op tijd klaar krijgen. Ook de interieurverzorgsters en de installateur lieten zich van hun goede zijde zien.

Alle kinderen zaten in een grote halve kring opgesteld om de opening van hun school gade te slaan. Ook de muziekjuffrouw mocht weer eens opdraven. En ze haalde alles uit ‘de kast' en in haar enthousiasme sloten de kinderen zich hier volledig bij aan..

Ans Alers kondigde ook nog aan dat de school een primeur had. De 300ste leerling mocht men verwelkomen. En met vereende krachten mocht deze gelukkige leerling de opening verrichten. Eenmaal binnen hing daar een schitterend kunstwerk dat gemaakt is door de leerlingen.