Overslaan en naar de inhoud gaan

Harm-Jan en Alie met oldtimer tractornaar het gemeentehuis

Door op donderdag, 17 mei, 2012 - 10:30

BOERENBRUILOFT - Woensdagmiddag wachtte Harm-Jan en Alie van Sportcafé Hof van Holland nog een hele verrassing op hun trouwdag. Hun trouwauto werd aan de kant gezet en ze mochten overstappen op een kar achter een oldtimer tractor. Zittend op comfortabele rieten stoelen werden ze door de Kerkstraat gereden naar het gemeenthuis. Met achter de kar hun familie, vrienden en vaste klanten, waaronder supporters van SC Veendam.

Daar zat een organisatie achter die gedacht had dat de trouwdag niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Harm-Jan en Alie hadden een boerenbruiloft aangekondigd en dat was niet tegen dovemansoren. Zo werd aan Mans Buit gedacht met zijn mooie oldtimer Ferguson trekker. Mans is voor zoiets altijd wel in en gaf zijn medewerking. Hun missie slaagde en daarbij werd hun komst ook nog eens met luid getoeter aangekondigd. Klanten in de croissanteriezaak waren van hun stoelen opgestaan.

Het bouwjaar van de oldtimer tractor is 1955, en door Mans geheel eigenhandig weer tiptop gemaakt. Hij heeft naast deze een nog oudere Ferguson uit 1947, en ook zelf gerestaureerd. De aanhanger/kar is een geheel eigen stukje werk.

De trouwplechtigheid werd in het Gronings gehouden, voorzover het niet het formele gedeelte betrof. Harm-Jan en Alie hadden elkaar in 2005 ontmoet tijdens de slotmanifestatie van Rondje Noord in Groningen.

Ze konden vorig jaar de nog te herbouwen zaak overnemen van de vorige eigenaren die ergens anders zijn begonnen. Allebei hadden ze wel al horeca ervaring en beiden altijd ook graag iets als dit gewild. En de kans diende zich aan. De zaak werd weer herbouwd en als een bruin café ingericht. Op 20 juli kon de feestelijke opening plaatsvinden.

Tevens is het een sportcafé met 6 Tv-toestellen. Ook dat kent een voorgeschiedenis. Alie is in het verleden 10 jaar steward geweest bij de BV Veendam. Ze was er meestal ook bij tijdens de uitwedstrijden en de supporters noemde ze mijn jongens. Tegenwoordig is ze zelf als trouwe supporter bij elke thuiswedstrijd aanwezig.

Volgende maand tijdens het EK zijn de beelden te zien op de 6 beeldschermen met het geluid over de geluidsinstallatie. Aankomende week wordt het café helemaal in oranjesferen aangekleed, inclusief de voorgevel. En wordt het tijdelijk omgedoopt in ‘Holland Café'.

's Middags was er een lopend buffet en er was een receptie aan het eind van de middag. 's Avonds was het feest met medewerking van artiesten. Medewerking gaven Patrick Brian, Yvonne, Zanger Bob, Duo Jan en Roelie, Zanger Tonie en Lammert Grofsmid.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum