Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlichtingsavond Kerken in het Groenin de Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank

Door op donderdag, 17 mei, 2012 - 15:00

GRAFCULTUUR - Op dinsdag 29 mei 2012 om 20.00 uur zal in de Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank een voorlichtingsbijeenkomst "Kerken in het Groen" worden georganiseerd. Reint Wobbes van de Stichting Oude Groninger Kerken zal op deze avond een presentatie verzorgen over de Groninger grafcultuur. Albert-Erik de Winter van Landschapsbeheer Groningen zal een toelichting geven op herstel van grafmonumenten. De voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd in de Margaretha Hardenbergkerk aan de Torenstraat 108 in WIldervank en begint om 20.00 uur.

Na aanleiding van deze bijeenkomst zal op zaterdag 2 juni een vrijwilligerswerkdag worden georganiseerd op het kerkhof bij de Margaretha Hardenbergkerk. Medewerkers van Landschapsbeheer Groningen geven op deze dag uitleg over herstelwerkzaamheden als het beletteren van zerken, verven van hekwerken en het teruglijmen van loszittende delen.

Genoemde werkzaamheden worden uitgevoerd door in het kader van het project "Kerken in het Groen" van Landschapsbeheer Groningen en de Stichting Oude Groninger Kerken. Doel van dit project is het herstel van de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van kerkterreinen. Kerk en kerkhof in Wildervank zijn in eigendom van de Stichting Wildervanck-Wildervank. Herstel wordt mogelijk gemaakt dankzij financiƫle bijdragen van de Provincie Groningen en Leader.

Mocht u naar aanleiding van deze bijeenkomst nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Groningen tel: 050-5340137 of info@landschapsbeheergroningen.nl