Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief SportClub Veendam

Door op woensdag, 16 mei, 2012 - 11:14

Definitief in Categorie 2
SportClub Veendam heeft gisteren (15 mei) per brief de mededeling van de KNVB ontvangen, dat onze club is ingedeeld in de zogeheten Categorie II.
Het betekent dat SC Veendam vanaf heden niet meer valt onder het strenge financiële en organisatorische toezicht van de commissie licentiezaken van de voetbalbond, zoals dit het geval is in Categorie I.

Eind vorig kalenderjaar werd SC Veendam reeds voorwaardelijk ingedeeld in Categorie II. Om deze status definitief te krijgen is tot tweemaal toe een bevestiging nodig. Die ligt er nu.

Categorie II betekent dat een club in stabiel vaarwater ligt en kan bogen op een uitstekende begrotingsdiscipline. Voor SC Veendam is het verkrijgen van deze status van eminent belang in haar streven om uit te groeien tot een betrouwbare partner; naar bedrijfsleven, naar de voetbalbond, naar overheden en naar de supporters toe.

Algemeen directeur Henk Eising: ‘Ik ben ontzettend blij met deze mededeling van de KNVB. Wij hebben er hard voor moeten werken om het zo ver te krijgen, maar onze inzet is beloond. Het is goed voor het imago van de club dat een streng orgaan als de licentiecommissie, wat meer dan terecht is overigens, ons nu beoordeelt met de status van Categorie II.'

Nadat vorige week al het voortbestaan van SC Veendam op de middellange termijn is gewaarborgd, dank zij het Pact van Kiel-Windeweer, komt het bericht van de licentiecommissie nu als de tweede vreugdevolle boodschap binnen ruim een week.

Contract voor nieuwe doelman
SportClub Veendam heeft gistermorgen de onderhandelingen afgerond met doelman Theo Timmermans. Theo heeft een overeenkomst voor de duur van één seizoen getekend met daaraan gekoppeld een eenzijdige optie van de zijde van SC Veendam om het contract met een seizoen te verlengen. Timmermans speelde dit seizoen voor Sneek Wit Zwart, waarmee hij promoveerde naar de topklasse.

Woensdagavond duel tegen CEC
Sportclub Veendam speelt woensdagavond 16 mei een vriendschappelijk duel tegen CEC uit Emmer-Compascuum. Het duel op sportcomplex de Runde aan de Kijlweg 8 begint om 19.30 uur.