Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersexamen Wim Monnereau-school

Door op dinsdag, 15 mei, 2012 - 22:11

Tekst Wim Monnereau-school

VERKEERSEXAMEN - Op sbo Wim Monnereau-school in Veendam zijn de bovenbouwgroepen K, L en M druk bezig met de voorbereidingen op het praktijkgedeelte van het verkeersexamen 2012. Op 19 april hebben de leerlingen meegedaan aan het theoretische gedeelte van het examen. Leerlingen die geslaagd zijn doen ook mee aan het praktijkgedeelte. Deze vindt plaats op donderdag 24 mei.

Maandag 14 mei hebben de leerlingen het extra druk gehad met o.a. het oefenen van het parcours, de officiƫle fietskeuring door mensen van Veilig Verkeer Nederland (afdeling Veendam) en een les over de dodehoekspiegel gegeven door een ervaren vrachtwagenchauffeur van v/d Lee, dhr. H. Perdok. Meneer Perdok geeft al jaren op de Wim Monnereau-school uitleg over de dodehoek van vrachtwagens. Hij legt dan uit wat de gevaren zijn voor fietsers en waar ze om moeten denken als ze achter een vrachtwagen rijden of staan.

De fietskeuring is altijd weer een spannend moment, is mijn fiets wel goed genoeg om mee op pad te gaan? Heb ik voldoende reflectie op mijn fiets? En doen mijn remmen het wel goed? Wanneer de fiets goed is gekeurd dan krijgt de leerlingen een sticker met daarop het logo van VVN 2012.

We hopen zo de leerlingen goed voor te bereiden voor het praktisch gedeelte van het verkeersexamen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum