Overslaan en naar de inhoud gaan

Vroege alcomobilist aangehouden op de N33 Veendam

Door op dinsdag, 15 mei, 2012 - 11:26

N33 - De politie heeft maandagmorgen een 47-jarige automobilist uit Veendam aangehouden die al heel vroeg op de dag onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd door surveillerende agenten op de N33 ter hoogte van de Wildervanksterdallen op snelheid gecontroleerd.

Omdat de bestuurder werd geklokt met en snelheid van ruim 140 km/uur gingen agenten achter de bestuurder aan. Zij gaven de Veendammer een stopteken en spraken hem aan op zijn snelheid. Het bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol reed. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 520 ugl (1,2 promille).

Na verhoor mocht hij met een rijverbod van 5 uur weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op. De Regiopolitie Groningen controleert op alcohol in het verkeer om te zorgen dat het aantal ongevallen daalt en dat minder mensen met een slok op achter het stuur kruipen.

Controles kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden. Ook in de toekomst worden alcoholcontroles in de ochtenduren gehouden. (Kijk voor meer informatie.)