Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste wedstrijd van wakeboardcompetitie in Veendam

Door op dinsdag, 15 mei, 2012 - 06:53

WAKEBOARD - Op 3 juni heeft Veendam een flinke primeur. Op die dag zal namelijk op het Borgerswold, bij de kabelbaan van Blue Bay Veendam, de eerste wedstrijd in de Noorder Wakeboard Challenge gehouden worden. Deze competitie vind dit jaar voor het eerst plaats.

De competitie richt zich op alle wakeboarders, van beginners tot ver gevorderden. Dankzij verschillende categorieƫn is het voor iedereen leuk om mee te doen. Dit zorgt ook voor een interessante beleving voor de bezoekers, die wakeboarders zullen zien van allerlei leeftijden en niveaus. Het naastgelegen strand biedt een geweldig uitzicht op dit spektakel.

Om 18.00 uur beginnen de riders met hun opwarmrondes, om 19.00 uur barst het geweld los. Wakeboarden is namelijk een zeer spectaculaire sport, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk verschillende "tricks" maken met hun wakeboard, terwijl ze voortgetrokken worden door een kabelinstallatie. Deze tricks ontstaan door haaks op de vaarrichting te gaan boarden, of door over de aanwezige obstakels te gaan.

Iedereen die wil meedoen kan zich opgeven via de site van Blue Bay: www.blue-bay.nl, of via Facebook www.noorderwakeboardchallenge.nl. Hier is ook alle verdere wedstrijdinformatie te vinden.