Wildervank (zon) kon seizoen niet afsluiten in stijl

Door op maandag, 14 mei, 2012 - 06:30

Tekst en foto's Jacob Kuipers

VOETBAL - Het klinkt tegenstrijdig. Zowel- het eerste- als het vierde team van de voetbalvereniging Wildervank verloren hun thuiswedstrijden. Maar toch deed Wildervank goede zaken, weliswaar niet binnen maar buiten de lijnen. En door al deze vreugde uitspattingen van de gasten uit Musselkanaal draaiden de bierkranen van Wildervank op volle toeren. En dat betekent centjes in het laatje voor de vereniging van de nieuwbakken voorzitster Susanne van Tongeren.

Voor derdeklasser Wildervank stond er niks meer op het spel, alleen een overwinning op Musselkanaal kon een mooie afsluiting wezen van hun supporters. Maar het pakte helaas anders uit. De ploeg van oefenmeester Bart Hartman kon niet brengen wat van hun verwacht werd. Het heilige - we moeten deze laatste ‘pot' winnen - was niet aanwezig op deze zonnige middag.

De eerste kwart van de wedstrijd had niet veel om het lijf. Zowel Wildervank als Musselkanaal tasten elkaar af. Hoewel er meer druk was voor de gasten. En zij waren dan ook in eerste instantie aan zet om in damtermen te blijven. Marco Heeres van Musselkanaal had een goed schot in zijn benen maar doelman Ron Meijer van Wildervank liet zich in de beginfase niet verrassen. Het kennismakingsproces tussen beide ploegen hield op in de 25ste minuut.

Musselkanaal-speler Jordy Teuben gaf een voorzet- even buiten het strafschopgebied - aan maatje Franck Middelkamp en hij gleed het leer prima binnen, achter doelman Meijer van Wildervank: 0-1. Deze voorsprong strookte niet met het voorafgaande veldspel wat beide ploegen lieten zien. De thuisclub schrok even, maar twee minuten later waren het de bespelers van de Woortmanslaan die aan een paar goals roken. Maar geen doelpunten voor Wildervank.

Ja, en dan begint de tegenstander zich te roeren. Eerst een combinatie tussen Robert Geerts en Jesper klok ging voor open doel naast. Geluk dus voor de roodhemden van trainer Hartman. En twee minuten later was het weer alle hens aan dek toen dezelfde Geerts weer erg dicht in de buurt kwam van het rood-witte doel. En deze fase was de ploeg van oefenmeester Wilbert Arends de bovenliggende partij.

Maar het tij keerde snel voor Wildervank. Vijf minuten voor de pauze was het Stefan Mulder, die uit een afgemeten voorzet van Ewout Wolf 1-1 aantekende. Iedereen in Wildervank had zich al verzoend met een ruststand van 1-1. Maar Rick Berends dacht hier anders over in krulde de bal in een kluwen van spelers in de bovenhoek: 1-2. Oefenmeester Bart Hartman van Wildervank wisselde in de tweede helft Paul Tuntelder voor Vincent van Marle.

Daarna deed Wildervank er van alles aan om nog een gelijke stand weten te bemachtigen. Maar de bal wilde niet waar de Wildervankers hem wilden hebben. Er was bijna een half uur verstreken toen de Knoalsters dachten ‘als jullie het niet doen, doen wij het wel'. Wildervank-speler Colin Steenge wachtte te lang met uitverdedigen en het was Mark Bos die zijn ploeg in ‘veilige haven' schoot: 1-3.

Daarna probeerde Wildervank er nog van alles aan om dichterbij te komen, maar het lukte niet. Nee, Wildervank kon hun laatste wedstrijd niet in stijl afsluiten.

Daarna was het feest voor Musselkanaal en de groene rookpluimen kleurden het sportpark van Wildervank.