Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer wind 12 mei 2012

Door op zaterdag, 12 mei, 2012 - 12:15

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


Het mag dan zo zijn, dat ik wel eens problemen heb bij het maken van mijn column omdat er geen of amper nieuws is, maar het omgekeerde kan soms ook het geval zijn.

Deze week is er veel publiciteit geweest rondom de deal van de gemeente met betrekking tot het voetbalstadion aan de Langeleegte, er was erg veel aandacht voor de boosheid van ouders rondom het voornemen van de wethouder om door het dichtdraaien van de subsidiekraan de service van peuterspeelzalen te verminderen en verder ontkwam het feit, dat de een jaar geleden geopende spoorverbinding tussen Groningen en Veendam voor passagiersvervoer boven verwachting uitpakt ook niet aan de aandacht.

Een paar andere zaken kregen minder aandacht, zoals bijvoorbeeld het feit, dat de schaakclub Veendam bezig is om een bijzonder succesvol jaar af ter sluiten en dat er op het terrein van de badminton een op Europees niveau bijzonder groot toernooi voor de zoveelste keer wordt georganiseerd.

Nu zullen er heel wat luisteraars zijn, die niet of amper bij al deze zaken betrokken zijn, maar ze raken wel allemaal het leven in onze woonplaats Parkstad Veendam.

Ze geven aan, dat op velerlei terreinen het leven in Veendam niet alleen goed is te noemen, maar dar er ook op veel manieren aan gewerkt wordt om het nog beter te maken, waardoor ook in de toekomst het wonen, werken en leven in Parkstad Veendam goed is te noemen.

De kwestie van de verkoop van het stadion heeft - naast het feit dat mede hierdoor het betaald voetbal ook voor de toekomstige jaren verzekerd is en daardoor kan zorgen voor een belangrijke passieve recreatie voor een forse groep inwoners - ook als resultaat dat het kan leiden tot het in combinatie met het Winkler Prins College opzetten van een sport/leer project, dat een belangrijke aanvulling zal zijn op de mogelijkheden, die Veendam te bieden heeft.

Het kunnen aanbieden van een goed netwerk van onderwijsvoorzieningen ook voor de pas begonnen jeugd moet heel positief worden benaderd en natuurlijk geldt dat ook voor het feit, dat de vervoersvoorziening naar de hoofdstad van onze provincie een duidelijke verbetering heeft ondergaan.

Wij kunnen dus aan het einde van de eerste volle week in mei 2012 vaststellen, dat het in Parkstad Veendam nog steeds goed wonen en leven is!!