Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - april

Door op zaterdag, 22 december, 2012 - 06:00

Samengesteld door Ingrid van der Tuin

Maandag 2 april
Kapsalon "Marcel" aan de Middenweg bestaat 20 jaar. Marcel Veen nam de kapsalon in 1992 over van de heer Stel en is begonnen als eenmanszaak. Nu zijn er 9 gediplomeerde haarstylisten werkzaam.

Dinsdag 3 april
De parketpolitie houdt in de Gelrelaan een 38-jarige Veendammer aan, omdat hij voor ruim 1800 euro aan boetes open heeft staan.

In cultuurcentrum vanBeresteyn houdt de Margaretha Hardenbergschool een feestelijke ouderavond. Leerlingen van de school verzorgen een circusvoorstelling.

Vrijdag 6 april
SC Veendam speelt thuis gelijk (1-1) tegen SC Cambuur. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een fotosessie gehouden in verband met de "Kolonicio/Hand in hand met SC Veendam-actie".

Zaterdag 7 april
De wielrensters van de Energiewacht Tour vertrekken uit het centrum van Veendam voor een ploegentijdrit van 26,5 km naar Oude Pekela. Vanaf half 5 vertrekt er iedere 2 minuten een wielerploeg. Voor de kinderen is er een BMX-parcours op het Museumplein geplaatst. Ook staat er een luchtkussen en zijn er "bike trial"- en dansdemonstraties. MC Prophet treedt op.

Maandag 9 april
Vandaag is het 2e Paasdag en wordt er aan "neut'n schait'n" gedaan in de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn onder leiding van Wim Dussel. Er zijn 50 deelnemers en Henk Kruijer is de winnaar. Jelte Kruijer is 2e en de 5-jarige Sven 3e.

's Middags rukken de hulpdiensten uit naar de Westlaan. Een vrouw is gevallen en moet direct naar het ziekenhuis gebracht worden. Een hoogwerker van de brandweer wordt ingezet om de patiënt van de 1e verdieping naar de begane grond te transporteren.

Dinsdag 10 april
Wethouder Bert Wierenga geeft symbolisch het officiële startsein voor het opknappen van het Wijkhart van Noord. Vertegenwoordigers van het beheerteam Noord, woningcorporatie Acantus, gemeente Veendam en inwoners van wijk Noord zijn aanwezig.

Donderdag 12 april
Circus Renz Berlin geeft 's avonds de 1e voorstelling in recreatiepark Borgerswold. Tot en met zondag kan jong en oud genieten van de jublileumshow tijdens de dagelijkse voorstellingen.

Vrijdag 13 april
Er vindt een aanrijding plaats op de N366 in de gemeente Veendam. Een 72-jarige inwoner van Nieuwe Pekela komt hierbij om het leven.

In jongerencentrum Break! wordt een rap-avond gehouden. Het heet "Pass the mic" en er treden verschillende artiesten uit Veendam en Groningen op.

Zaterdag 14 april
Elektronicazaak EP:Rosies in de Kerkstraat bestaat 75 jaar. Op Facebook houdt EP:Rosies hierom een jubileumquiz.

Maandag 16 april
De mini-2 meiden van volleybalvereniging Flash zijn kampioen op niveau 5. De 2e periode 2011-2012 hebben ze alle wedstrijden (én alle sets) gewonnen.

Vrijdag 20 april
Het Roofcoördinatieteam van de politie houdt een 31-jarige man uit Wildervank aan en lost hiermee tenminste 6 tasjesroven in Groningen op. De verdachte geeft aan dat zijn verslaving aan het gebruik van verdovende middelen het motief is voor zijn gedrag. Het onderzoek is volledig afgerond en de officier van justitie beslist wat er met de verdachte gaat gebeuren.

Zaterdag 21 april
Brandweer Veendam organiseert de provinciale vaardigheidstoetsen in de provincie Groningen. Op 2 locaties komen korpsen in actie. Burgemeester Meijerman maakt na een lange dag de uitslag bekend: op de 112-baan is Grootegast winnaar en op de TAS-HD-baan Appingedam.

Turk Der viert met 150 kinderen de "Dag van het kind" in Veendam Noord. Het doel is het bevorderen van vriendschap en het onderstrepen van het belang van het kind.

Maandag 23 april
De politie krijgt een melding van dierenmishandeling aan de Dalweg in Wildervank. Een 25-jarige man uit Stadskanaal schiet vanuit zijn auto een zwaan dood. Een getuige geeft het kenteken door en de politie spoort de man op.

De internationale week op de Winkler Prins start vandaag. Tot en met vrijdag zijn er leerlingen van 5 buitenlandse scholen te gast in Veendam.

Woensdag 25 april
Janneke Vos houdt een lezing in cultuurcentrum vanBeresteyn. Sinds 2006 woont Janneke in Roemenië en schrijft boeken over haar leven daar.

Zaterdag 28 april
Mulders Motoren organiseert een KTM-testdag. Belangstellenden maken een proefrit of nemen een kijkje in de werkplaats, waar monteurs bezig zijn.

Maandag 30 april
Het is een stralende Koninginnedag en de traditionele Koninginnemarkt trekt vele bezoekers naar het centrum van Veendam.

De bewoners van Woongemeenschap NOVO aan de Havenstraat en de J. Bruggemalaan organiseren een vrijmarkt in de Havenstraat. De opbrengst is bestemd voor het nieuwe gebouw aan de J. Bruggemalaan, waar een tuinkas wordt geplaatst.