Overslaan en naar de inhoud gaan

NK motocross op circuit aan de Jan Kokwegin Veendam

Door op vrijdag, 11 mei, 2012 - 20:42

Tekst Motorclub Veendam

MOTOREN - Op zondag 20 mei a.s. alweer een NK op het circuit aan de Jan Kokweg te Veendam. Deze keer valt de beurt aan de Nationale rijders van de KNMV in de klassen, MX2 Cup, 125cc jeugd, MX3 Nationaal, MX1 Nationaal en MX2 Nationaal.

Een vol programma, hoeveel rijders dit keer de weg naar Veendam zullen vinden is natuurlijk altijd maar weer afwachten, een voorzichtige schatting brengt ons op ca 160 deelnemers. De rijders die nu aan de start komen hebben een leeftijd van 15 jaar en ouder, behalve de 125cc jeugd, deze rijders hebben een leeftijd van 13 t/m 17 jaar.

Kortom, het grotere geweld komt aan de start in Veendam. Ook de inters hebben de mogelijkheid om in deze wedstrijden aan de start te komen. Dit soort wedstrijden wordt voor de inters als extra trainingsmogelijkheid gezien. Natuurlijk werken deze mannen een zwaar trainingsprogramma af en zijn ze ook vaak in het buitenland te vinden voor de GP's. De klassen die in Veendam aan de start komen strijden om het nationaal kampioenschap. Qua prestaties dus net onder de internationale toppers.

In de MX2 cup klasse komen ook regionale rijders veelvuldig voor op de startlijst. Voor een volledig overzicht verwijzen wij naar onze site: www.mcveendam.nl/kalender.
Ook in de 125cc jeugd klasse komen regionale rijders aan de start, waaronder Jeffrey van der Vlis uit Gasselte, hij staat momenteel 3e in het kampioenschap. Vader van der Vlis, als altijd even actief en ook bekend in Veendam als ondernemer. Ook wordt door vader en zoon het circuit van Veendam regelmatig bezocht om te trainen.

MC Veendam zal er ook weer alles aan doen om deze wedstrijd in goede banen te leiden en er een onvergetelijk dagje motorsport van te maken.
Het circuit bezoeken om te kijken is natuurlijk mogelijk, het is vrij toegankelijk buiten de hekken, op het circuit worden natuurlijk geen bezoekers toegelaten, de trainingen beginnen om 09.30 uur en de wedstrijden als alles volgens planning gaat om 12.15 uur.

Wie geïnteresseerd is in motorsport kan zijn hart weer ophalen aan de Jan Kokweg in Veendam. Je kan rondom het circuit staan te kijken naar de verrichtingen van deze motorsporters.

Voor meer info: 06-21867666 of onze website www.mcveendam.nl