Overslaan en naar de inhoud gaan

Theaterkubussen voor Gelukklaar voor gebruik

Door op vrijdag, 11 mei, 2012 - 17:37

TSJECHOV - Vanaf 14 mei zijn de drie houten kubussen, voor locatietheaterproject Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniën, gereed voor gebruik. U vindt de kubussen op het erf van de familie Sprik op de Zuidwending 48.

De bouw van de kubussen
De kubussen zijn ontworpen door het Groninger Architectenbureau Onix, in samenwerking met leerlingen van de afdeling bouwkunde van het Noorderpoortcollege uit Stadskanaal. De afgelopen weken heeft een andere groep leerlingen van het Noorderpoortcollege, onder begeleiding van Van Delden Bouw, hard gewerkt aan de bouw van twee kubussen. De andere kubus stond al naast de Turfcentrale in Veendam en is voor de gelegenheid verhuisd naar Zuidwending. De houten kubussen van 6x6x6 meter, zijn compacte, multifunctionele ruimtes en bieden een prachtig uitzicht op het veenlandschap.

Locatietheaterproject Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniën
Vanaf zaterdag 19 mei presenteert de Gelukscompagnie Geluk in deze kubussen, een gevarieerd cultureel evenement rondom het werk van de Russische schrijver Anton Tsjechov met toneelvoorstellingen, muziek, een literair programma, een verhalenwedstrijd, films, workshops en Studio Geluk. Geluk vindt plaats op locatie in het dorp Zuidwending, midden in het uitgestrekte landschap van de Oost Groningse Veenkoloniën.

Van woensdag 20 juni t/m zondag 8 juli speelt de toneelvoorstelling Het geluk, geïnspireerd door de korte verhalen van Anton Tsjechov (1860-1904). Tsjechov is één van de vaders van het moderne korte verhaal en het moderne toneel.

Wat gebeurt er na de voorstellingen met de kubussen?
De kubussen worden na de voorstelling hergebruikt. Woningcorporatie Acantus adopteert na afloop twee kubussen en gaat ze inzetten als starterwoningen. De derde kubus gaat terug naar de Turfcentrale in Veendam.

Meer informatie
Voor alle informatie over de voorstelling Het geluk, het uitgebreide publieksprogramma, passe-partouts en arrangementen: www.gelukscompagnie.nl of www.vanberesteyn.nl.