Overslaan en naar de inhoud gaan

SC Veendam op volle kracht vooruit!

Door op dinsdag, 8 mei, 2012 - 15:03

Nieuwsbrief SC Veendam

VOETBAL - Het voortbestaan van SportClub Veendam is voor de komende drie seizoenen gewaarborgd. Dat is de uitkomst van het nu al historische ‘Pact van Kiel-Windeweer'; gesloten op maandag 7 mei 2012.

Tien ondernemers uit de regio staan deze periode garant voor een bijdrage van 15.000 euro per seizoen. Zij zegden hun financiële steun toe tijdens een sfeervol diner in ‘de Amshoff' in aanwezigheid van onder andere Leo Beenhakker en coryfeeën als ‘rooie' Jan Blijham, Simon Zoetebier en Henk Nienhuis.

Don Leo kwam speciaal voor deze gelegenheid over uit Spanje om zo zijn steentje bij te dragen aan het voortbestaan van de club. Voor Beenhakker was SC Veendam zijn eerste club als trainer in het betaald voetbal (1968-1972).

Daarnaast vond gistermiddag een bijzonder belangrijke bijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Veendam, waar de handtekeningen werden gezet om de verkoop van stadion de Langeleegte te bekrachtigen.

De combinatie Zwanenburg/Paas is nu eigenaar van een van de bekendste voetbalstadions van ons land.

De gemeente en de genoemde combinatie willen hiermee de reeds lang gewenste ontwikkeling van het Leer- en Sportpark Veendam de komende jaren een stevige impuls geven. In de directe nabijheid van het stadion ligt scholengemeenschap Winkler Prins. Partijen zullen de komende periode benutten om de haalbaarheid van de gewenste ontwikkelingen te onderzoeken.
Het directe voordeel voor SC Veendam is een besparing van circa 200.000 euro per seizoen aan huur en onderhoud.

Zwanenburg projecten uit Heerenveen is als projectontwikkelaar tevens betrokken bij de herontwikkeling van een belangrijk deel van het winkelcentrum van Veendam; omgeving Kerkstraat-west ter hoogte van supermarkt Jumbo.

Ondernemer en projectontwikkelaar Jacob Paas uit Stadskanaal is geen onbekende voor SC Veendam. In het verleden verdedigde hij zelf als contractspeler de kleuren van de geelzwarten.
De continuïteit van betaald voetbal in Oost-Groningen betekent dat SportClub Veendam nu snel aan de slag kan met een aantal projecten die reeds in voorbereiding waren. Bovendien is er nu geld om een algemeen directeur én een accountmanager commerciële zaken aan te stellen.
•De businessclub ondergaat een volledige gedaanteverwisseling. De ruimte voor ondernemers krijgt de uitstraling van een maritieme bar, waarmee de koppeling wordt gelegd naar het roemruchte scheepvaartverleden van de Veenkoloniën. Dat plan wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met Groningen Seaports.
•Wat ook volgt is de bouw van een zogeheten ‘Lane of Legends', waarbij de culthelden van de club op passende wijze eer wordt betoond. Hun portretten worden aan banieren getoond langs de toegangsweg tot het stadion.
•In het verlengde hiervan: volgend seizoen worden de bordjes weer letterlijk verhangen op ons nieuwe cult-scorebord.
•En last-but-not-least: de clubleiding gaat haast maken met het invullen van de namen die passen bij de nieuwe organisatiestructuur. Naar Engels model krijgt SC Veendam een raad van commissarissen, waarbij het is toegestaan dat iedereen behalve de voorzitter ook meewerkende taken mag verrichten. Volgens algemeen directeur Henk Eising is dit een ideaal model voor de kleine profclubs in ons land, die stuk voor stuk te kampen hebben met een gebrek aan (organisatorische) mankracht.

Grote drukte verwacht
Naar het zich laat aanzien betekent de redding van de club dat het zaterdagmiddag 12 mei vanaf 14.00 uur druk gaat worden in ons Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Alle seizoenkaarthouders, Kompanen en leden van de 750 Kolonne zijn uitgenodigd voor een open dag met selectie en technische staf. Gert Heerkes geeft met zijn spelers een demonstratietrainingen, we huldigen de AH Autorama Man of the Match en we nemen afscheid van de spelers die we volgend seizoen niet meer terugzien in de geelzwarte kleuren. Daarnaast is er ruimte om op de foto te gaan en kan iedereen meedoen aan tal van voetbalspelletjes. Van 14.00 tot 16.00 uur dus, Meet & Greet.

's Avonds tegen FC Emmen
Zaterdagavond staat alles echt in het teken van de bal, wanneer onze Kolonisten een Wiedergutmachungsspiel afwerken tegen FC Emmen. Aanvang 19.00 uur, entree 5 euro. De opbrengst komt ten goede aan de mensen die de dupe werden van het zogeheten ‘verfincident' rondom onze cultauto, september 2011.