Overslaan en naar de inhoud gaan

Damclub Veendam

Door op dinsdag, 8 mei, 2012 - 15:15

Tekst Jacob Kuipers

DAMMEN - Het damseizoen van Damclub Veendam liep van september tot en met april. Er wordt op dit moment dus niet met de schijven over het bord geschoven. Maar niet getreurd beste dammers en damsters, we kunnen alleen een overzicht geven van de eindstanden van diverse competities. De interne clubcompetitie - seizoen 2011-2012 - is met overmacht gewonnen door Leo Faber. Hij wist dit jaar al zijn partijen met winst te beƫindigen. De tweede plaats werd behaald door Peter Helwerda die Harm Jan Grofsmid met slechts 1 winstpartij verschil wist voor te blijven. Harm Jan Grofsmid eindigde dus op de derde plaats.

Bij het jaarlijkse kerst-gongdammen (iedere 10 seconden verplicht zetten) was de winnaar Peter Helwerda gevolgd door Harm Jan Grofsmid en Piet Wetsema. Bij de interne beker competitie waren de onderlinge verschillen slecht 2 punten. Maar ook hier waren nummer 1 en 2 Peter Helwerda en Harm Jan Grofsmid. maar nu gevolgd door Andries Meester die op de derde plaats eindigde.

Het seizoen werd afgesloten met een avond sneldammen (10 minuten op de klok) waarbij de winnaar Johan Bultena in de laatste ronde Peter Helwerda naar een tweede plaats verwees en Freddy de Raad de derde plaats opeiste.

In de provinciale competitie (Oost Groninger Dambond) kon het viertal van Damclub Veendam degradatie vanuit de hoofd klasse naar de eerste klasse niet voorkomen. Na een goede start werd vrijwel alles verloren. De OGD competitie werd gewonnen door het eerste viertal uit Winschoten.