Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 - Muntendam eindigt onbeslist

Door op zondag, 6 mei, 2012 - 18:46

VOETBAL - De topper tussen Veendam 1894 en Muntendam is zondag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Hierdoor is Veendam 1894, dat nog een kleine theoretische kans op de titel had, definitief aangewezen op de nacompetitie. Muntendam heeft nog alle kans op het kampioenschap, maar moet door de puntendeling in de Parkstad en de zege van ZNC (2-5 bij MOVV) de koppositie nu wel delen met de Zuidbroeksters. Met nog één wedstrijd te gaan is dus alles nog mogelijk en lijkt zelfs een beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de 4e klasse C (en van Menterwolde) niet onwaarschijnlijk. Het doelsaldo is namelijk niet van belang, waardoor bij een gelijke stand beide ploegen in een onderling gevecht moeten uitmaken wie de kampioensvlag mag hijsen. Het duel tussen Veendam 1894 en Muntendam begon voor derbybegrippen vrij mat. Het vuurwerk moest letterlijk vanaf de zijlijn komen waar een grote supportersschare er een mooie sfeer van maakte. Uiteindelijk was het Veendam 1894 dat voor het eerst van zich liet spreken en dit leverde direct een doelpunt op. Topscorer Johan van der Veen benutte een strafschop nadat Leon Zijlstra onreglementair werd gevloerd. Hierna werden de Veendammers iets verder teruggedrongen, maar steeds toen het gevaarlijk dreigde te worden redde doelman Serkan Akbas bekwaam.

De wedstrijd brandde pas echt los in de tweede helft toen Muntendam daadwerkelijk leek te beseffen dat het kampioenschap op het spel stond. Direct na de pauze zette Melvin Hesselink de gasten uit een vrije trap op gelijke hoogte en lag alles weer open. De formatie van trainer/keeper Theo Migchelsen rook bloed en ging vol op jacht naar een tweede doelpunt. Hiervoor kreeg het halverwege de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid toen scheidsrechter Koops na een handsbal van Geert Knigge terecht naar de stip wees. Dit buitenkansje was echter niet besteed aan Dennis Ploeger, die zijn inzet knap gepareerd zag worden door Serkan Akbas. De Veendammer sluitpost eiste daarna nog een keer de heldenrol voor zich op door in een 1-tegen-1 situatie met Michael Ploeger als winnaar uit de bus te komen. Aan de andere kant beperkte Veendam 1894 zich tot de counter en hiermee was het een kwartier voor tijd heel dicht bij een treffer. Na een slippertje in de Muntendammer defensie schoot Johan van der Veen de bal prachtig richting de bovenhoek, maar doelman Theo Migchelsen liet met een weergaloze redding zien dat hij ondanks zijn 42 jaar nog niet versleten is. In de daaropvolgende slotfase probeerde Muntendam nog wel de winnende treffer te forceren, maar het echte vernuft ontbrak. Hierdoor eindigde het duel in een remise en mag ZNC zich de winnaar van deze competitieronde noemen.

Volgende week wordt duidelijk wie zich tot kampioen mag laten kronen, of dat er beslissingswedstrijd tussen Muntendam en ZNC aan te pas moet komen. Voor Veendam 1894 is alles al duidelijk. De ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Pekelder Boys, een opwarmertje voor de nadere nacompetitie.