Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevrijdingsfeest FlowerPop en Bloemetjesmarkt goed bezocht

Door op zondag, 6 mei, 2012 - 17:25

KLEURRIJK - Het bevrijdingsfeest FlowerPop met de gecombineerde Bloemetjesmarkt is druk bezocht geweest. Het was een kleurrijk geheel, niet alleen wat het aanbod van bloemen en aanverwant betreft, maar ook wat FlowerPop te bieden had. Op 8 podia door het gehele centrum was er van maar liefst 32 bands/muzikanten voor elk wat wils. Het was eigenlijk een breed allergaartje. Een heel plezierig allergaartje. Van het nostalgische country, het melancholieke blues, muziek uit de sixties, de popnummers naar onvervalste hardrock.

Maar niet overal bij elkaar. Een muziekliefhebber moest zijn hart vooral aan zijn eigen voorkeur kunnen ophalen. En dit was heel goed mogelijk.

De meeste podiums bevonden zich in de open lucht uiteraard bij het terras. En hoewel het niet echt het juiste temperatuur er voor was hadden heel wat muziekliefhebbers een tafeltje gezocht. Uit de kille wind en niet te luchtig gekleed was het, zeker later op de middag, in het zonnetje nog wel te doen.

Ook binnen was er wel wat te beleven. Op het podium in Rembrandt en in Pand 49 gezellige poprock en melodieuze metal, het ritmische funk en muziek uit de sixties. De gebrachte rockcovers kunnen ook nostalgisch worden genoemd.

Wie er allemaal waren geweest kunt u hier in het lijstje nog nazien, waarin plaatselijk en regionaal bekende muzikanten. Bij de regionale jongerenband MindRusch ging "the beat goes on and on". De plaatselijke Shadows liefhebber Gezinus Alders speelde zijn sterren van de hemel. Harrie Niehof op zijn Gronings was goed in shape.

Op het podium Westerdiep speelden TheMonroes uit Groningen zogenoemde Sexy Garage Surfpop. Het was stevige rock, de energie spatte er vanaf. En het plezier. Ze zijn ook goed op weg. In september vorig jaar is in New York hun tweede CD opgenomen in de studio van Matt Verta Ray. Ze timmeren stevig aan de weg. Er is meer in Groningen, (ook) de leadgitarist komt uit Veendam.

's Avonds sloten in theater vanBeresteyn Barrelhouse en Herbie and the Guitar Guy het Flower Power Pop festival af in Veendam met een spetterend bluesoptreden.


De bloemetjes waren buiten gezet en de verkopers deden goede zaken. Bij monde van één van hen was het voor hem een goede markt. Hij was aan het inventariseren hoeveel er moest worden aangevuld voor een markt van maandag.

Er moet opgemerkt worden dat er minder standhouders stonden dan in voorgaande jaren. Misschien beïnvloed door het kille weer? Eigenlijk een misrekening.


Fotoalbum  Henk Drenth
Fotoalbum Willem van der Werf



On Tilt


Double King Band


Change Direction Fower


Aaierbale


Double King Band