Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer formatie Spritz in Pand 49

Door op maandag, 7 mei, 2012 - 08:00

SPRITZ - Op zaterdag 12 mei 2012 is er in Pand 49 een spetterend optreden van de Veendammer formatie Spritz met als frontman (de Veendammer Herman Brood) Everhard Spritz.
Spritz is een Herman Brood tribute band waar Koos van Dijk en Danny Lademacher nogal van onder de indruk waren toen zij de band afgelopen jaar in Zwolle aan het werk zagen.

Frontman Everhard Sprik heeft zijn voorliefde voor Herman Brood & his Wild Romance nooit onder stoelen of banken gestoken. Bij zijn eigen bands HOT ME! (tot 2007), Dixie Dynamite (tot april 2010) en The Rockin'Hotstars (nu) stonden steevast Brood nummers op het repertoire. In de film Wild Romance kreeg hij als figurant nog klein rolletje als Duitse zaaleigenaar die Brood aankondigt tijdens een concert in Keulen....

Spritz is een Veendammer band met door de wol geverfde muzikanten: Everhard Sprik-Zang was in het verleden frontman van de Veendammer formatie HotMe!/Ad Antonisse-Bas en Zang speelt al jaren in de Veendammer formaties Still Going West en The Neil Young Mirror Band /Bé Brakke-Gitaar en Zang speelde tot voorkort in de formatie SisterAct en nu nog in de formatie Resession /Marcel Wolthof-Drums speelt in de Crazy Hearts (band van Ralph de Jongh) /Marcel van Mook-Toetsen speelde ongeveer 15 jaar in de band van de vader van Alain Clarke /Marianne van der Velde-Zang was jarenlang de leading lady van New Light een allround formatie uit Veendam/Antoinette Bolt-Zang, zij zong in diverse rock bandjes waaronder HotMe!en in een band met Tijnje Wijnterp.

Aanvang: 22.30 uur