Overslaan en naar de inhoud gaan

Hand in Hand: Op naar de 2.500!!!

Door op zaterdag, 5 mei, 2012 - 12:39

Nieuwsbrief SC Veendam

HAND IN HAND - Het legioen Kolonicios is inmiddels uitgegroeid tot 1.500 trotse Kolonisten. Dat hebben we met z'n allen maar mooi bereikt. Echter, om het fundament onder betaald voetbal in Oost-Groningen te verstevigen zijn nog meer Kolonicios nodig. In deze laatste week moeten we er een krachtig slotoffensief uit persen. En dit alles onder het motto: Op naar (zeker) de 2.500!!! Dat moet toch mogelijk zijn. Mobiliseer uw buren, familie, collega's, vrienden en kennissen in binnen- én buitenland. Het kost slechts 20 euro en de digitale aanmelding en betaling is een kwestie van twee minuten.
Zegt het voort, zegt het voort.

Oud SC Veendam in actie
Achttien oud-spelers van SC Veendam komen dezer dagen in actie voor hun oude club. Daarmee willen zij een bijdrage leveren aan het behoud van het betaald voetbal in Oost-Groningen. De oud-profs trekken de kar bij een actie richting 200 amateurvoetbalclubs in de provincie Groningen en Drenthe. Bedoeling is dat de amateurclubs minimaal 100 kaarten voor een thuiswedstrijd afnemen. De kaarten kosten in het kader van deze actie slechts 7 euro per stuk, normaal 15 euro. Voor elke afgenomen kaart ontvangt de amateurclub ook nog eens 2 tot 3 euro voor de clubkas. Op deze manier kan een amateurclub meer dan 5.000 euro verdienen. Daarnaast zijn er nog andere prijzen te verdienen, zoals een gratis vriendschappelijke wedstrijd tegen SC Veendam in mei 2013.

De 18 spelers: Johann Krol, Peter Doddema, Piet de Vries, Dick Bosschieter, Dick Ploeger, Fred Oldenburger, Henry Meijerman, Henk Georg, Henk Nienhuis, Simon Zoetebier, Rick Slor, Rudolf Metz, André Brouwer, Alex de Raad, Henk de Haan, Jan Veenhof, Gerard Wiekens en Wout Bosman.

Ook andere (sport)verenigingen, instellingen en bedrijven kunnen zich bij de actie aansluiten.

Onlangs zijn alle leden en donateurs van Oud SC Veendam, in totaal 91, Koloniciogeworden. Clubs, bedrijven en instellingen die mee willen doen, kunnen een intekenlijst aanvragen op het volgende e-mailadres: scveendamactie@kpnmail.nl

Zaak-Loohuis geseponeerd
Eerlijk gezegd, het zat er wel een beetje in. Vriend en vijand was het er vrijdagavond over eens dat de rode kaart voor Niek Loohuis te zwaar bestraft was. De KNVB heeft besloten om de zaak te seponeren, wat betekent dat Niek gevrijwaard blijft van een schorsing.
Trainer Gert Heerkes, die tijdens deze wedstrijd naar de tribune werd verwezen vanwege dit incident, is niet akkoord met zijn schorsing. Komende donderdag dient een mondelinge beroepszaak bij de KNVB in Zeist.

Op 12 mei tegen FC Emmen
Nog even een reminder: op zaterdag 12 mei sspeelt SportClub Veendam een ‘Wiedergutmachingspiel' tegen FC Emmen. Plaats van handeling is het complex van v.v. Borger, aanvang 19.00 uur. Entree: 5 euro.

Meet & Greet ook op 12 mei
Vorig jaar werd met veel succes de eerste Meet & Greet gehouden voor al onze seizoenkaarthouders. Het was toen een drukbezocht evenement, waar de selectie een demonstratietraining gaf met daarnaast tal van randactiviteiten, zoals latje schieten en een penaltycompetitie.

De Meet & Greet van dit seizoen wordt gehouden op zaterdag 12 mei aanstaande. Het tijdstip wordt nader bekend gemaakt. Tijdens de Meet & Greet wordt de winnaar van de AH Autorama Man of the Match-competitie gehuldigd. Bovendien wordt deze dag officieel afscheid genomen van de spelers die geen contractverlenging krijgen.