Overslaan en naar de inhoud gaan

44ste badmintontoernooi SV Meteoor

Door op vrijdag, 4 mei, 2012 - 10:23

BADMINTON - In het weekend van 12 en 13 mei is het weer zover. Badmintonvereniging SV Meteoor uit Veendam organiseert voor de 44ste keer het jaarlijkse internationale toernooi. Met 353 deelnemers het grootste badmintontoernooi van Nederland. Er worden 663 wedstrijden gespeeld op de 22 badmintonvelden in het Indoorcentrum in Veendam. Een bijzonder toernooi omdat het de eerste editie is die deel uitmaakt van het ambitieuze Master circuit van Badminton Nederland.

Voorgaande jaren kende de sportbond een vergelijkbaar circuit. Maar alle deelnemende toernooien zijn afgelopen jaar beoordeeld en met elkaar vergeleken om slechts 6 toernooien over te houden voor het nieuwe Master circuit. Het toernooi in Veendam kwam bij die selectie samen met het toernooi in Almere als beste uit de bus en werd de Master status toegekend.

Wat opvallend voor dit jaar was de stress voor de organisatie. Wegens de late inschrijving van veel deelnemers. Tot een week voor de sluitingsdatum leek het nog maar de vraag of de 250 deelnemers wel gehaald zou worden maar tot opluchting van de toernooicommissie liep het de laatste week alsnog storm.

Sporters uit voornamelijk Nederland en Duitsland komen naar Veendam om de sportieve krachten te meten. Te strijden voor het prijzengeld maar voor de meeste deelnemers staat de sfeer en gezelligheid voorop. Door de kampeermogelijkheden op de zonneweide naast het subtropisch zwembad direct naast de sporthal is dit toernooi bij uitstek geschikt om met een hele groep van een club te bezoeken. Studenten badmintonvereniging AMOR uit Groningen komt bijvoorbeeld met 38 deelnemers naar Veendam maar ook bij de eerste Frankfurter BC is het toernooi inmiddels een jaarlijks terugkerend uitje waar men dit jaar met 29 badmintonners voor naar Nederland komt.

Van de regiospelers tot de nationale subtop - het komt dit weekend naar Veendam. Zeker in de hoogste klasse zal er topbadminton te zien zijn. Bij de heren komt Léon Nottelman zijn titel verdedigen. Andere heren die een gooi naar het prijzengeld gaan doen zijn onder anderen Nick Fransman en Hans van Os. Bij de dames zijn Monique Broeke en Gayle Mahulette de verwachte finalisten. Maar zoals iedereen die al eens in Veendam heeft meegedaan, kan vertellen, dat er zo maar een onbekende verrassende Duitse speler tussen zit.

Vrijdagavond komen de eerste deelnemers al binnen om een plekje op de camping te zoeken - zondagmiddag rond 12:30 uur beginnen de finales. Zoals elk jaar kan iedereen komen kijken naar deze finales in de Parkstadhal, een leuke kans om topbadminton in het Noorden te bekijken. Zondagavond rond 18:00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden en kijkt de organisatie hopelijk weer terug op een wederom goed verlopen toernooi met hele spannende finales.