Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvol seizoen voor de Schaakclub Veendam

Door op woensdag, 2 mei, 2012 - 17:00

SCHAKEN - De schaakclub Veendam komt met drie teams uit in de competitie van de Noordelijke schaakbond. Twee van deze drie teams zijn vorige week kampioen geworden in hun klasse.

Eerst versloeg Veendam 3, spelend in klasse 3b, in een rechtstreeks duel de laatste overgebleven concurrent DAC 3 uit Delfzijl. Enkele dagen later boekte Veendam 2 een grote overwinning op Lewenborgh en passeerde daarbij in klasse 2b Staunton 3 uit Groningen dat zijn laatste wedstrijd verloor. In klasse 2b werden alle wedstrijden van de laatste ronde tegelijk gespeeld in één locatie.

Veendam 2 begon met een gelijk aantal wedstrijdpunten aan de laatste ronde. Staunton 3 had echter wel een flinke voorsprong op bordpunten (in voetbaltermen het doelsaldo). Veendam 2 moest winnen en als Staunton niet zou winnen, dan werd Veendam 2 kampioen. Staunton 3 verloor volkomen onverwacht van Middelstum 2 en zo kon bij Veendam de vlag uit. Veendam 1, dat vorig jaar in klasse 1b op een haartje na promotie miste, werd dit jaar een stevige middenmoter. En voor komend seizoen spelen Veendam 1 en Veendam 2 in dezelfde klasse.

De dubbele promotie brengt, aldus voorzitter Theo Mooijman, naast veel voldoening wel enige hoofdbrekens voor de schaakclub met zich mee. De teamgrootte neemt per klasse toe met 2 spelers. Zowel team 2 als team 3 hebben derhalve twee nieuwe spelers nodig. "Er zijn nog veel schakers in Veendam, waaronder een paar sterke spelers' die geen lid zijn of geen lid meer zijn van de schaakclub. Ik zou dolgraag zien dat deze spelers (weer) bij ons komen spelen".

Op de foto het kampioensteam van Veendam 2: Piet Jongejan, Bart Romijn, Frens Mepschen, Famke Ferwerda, Freddy de Raad en Sjoerd-jan Burgsma (invaller voor Cees Dijkman).