Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeestratenwijk bezocht door de PvdA

Door op woensdag, 2 mei, 2012 - 13:17

WIJKBEZOEK PVDA - Op zaterdag 21 april heeft de PvdA een wijkbezoek gebracht aan de Zeestratenwijk, aan m.n. de straten Grote Belt en Pommerse Bocht. Dit bezoek was een vervolg op ons wijkbezoek van 1 ½ jaar geleden. Toen waren er veel klachten over groenonderhoud en wateroverlast. In een brief aan het college doet de PvdA verslag van haar bevindingen. 

Het is ons gebleken dat het groenonderhoud beduidend is verbeterd. Spijtig te horen dat ondanks de investeringen in het ontkoppelen van regenwater en rioolafvoer om de wateroverlast in de wijk tegen te gaan dit nog steeds het grootste probleem is bij een overgrote meerheid van de bewoners. Er is veel wateroverlast onder de huizen, in de tuinen en op de parkeerplaatsen.
In januari jl hebben wij daar in de commissie VROM ook aandacht voor gevraagd. Het schijnt dat juist de Pommerse Bocht en Grote Belt voor wat betreft de ontkoppeling niet zijn meegenomen en hier ooit in de hofjes een speciale buis gelegd is waarmee het peil beheerst moet worden. Het probleem is echter nog niet opgelost. Kunt u ons aangeven waarom de ontkoppeling niet is gebeurd en wat er alsnog gaat gebeuren om deze wateroverlast op te lossen?

In de Grote Belt geeft het neerzetten van de afvalcontainers elke week weer problemen. De containers worden geplaatst op de rand van het trottoir, echter overal staan geparkeerde auto's zodat het voorkomt dat volle containers niet bereikt kunnen worden en dus vol blijven staan. Een erg vervelende situatie die wellicht voorkomen kan worden door plaatsen voor de containers aan te wijzen en de infrastructuur op zodanig wijze aan te passen zodat de huisvuilwagens er bij kunnen komen. Kunt u werken aan een oplossing?

Steeds bij wijkbezoeken worden we geconfronteerd met opmerkingen over slechte verlichting brandgangen. Niemand weet ook precies wie verantwoordelijk is voor die achterpaden. Dit geldt zowel voor de slechte verlichting als voor de slechte staat van de trottoirs. Kunt u ons wegwijs maken?

Naast bovenstaande opmerkingen c.q. vragen willen we opmerken dat we ook veel positieve geluiden hebben gehoord over de leefbaarheid en de rust in de wijk. Veel mensen die we gesproken hebben wonen er met erg veel plezier.

Een kopie van deze brief sturen wij naar beheerteam van de Zeestratenwijk. Wellicht hebben zij voor een aantal van bovengenoemde punten al aandacht gevraagd, in dat geval zijn onze vragen daarin ondersteunend.

We horen graag spoedig uw reactie zodat wij de buurtbewoners kunnen informeren.

Met vriendelijke groet,
Namens fractie PvdA

Ans Grimbergen