Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA stelt schriftelijke vragen oversluiting peuterspeelzalen

Door op dinsdag, 1 mei, 2012 - 07:07

Raadsfractie gemeente Veendam
Datum: 5 april 2012

Aan: het college van B&W

Geacht college,

Tijdens de behandeling van de begroting 2012 op 7 november 2011 heeft de PvdA fractie een amendement ingediend n.a.v. de voorgenomen bezuiniging op de subsidie peuterspeelzalen. Wij hadden het college gevraagd te komen met uitgewerkte voorstellen om te komen tot een breed toegankelijke, laag drempelige, kinderopvang, waarin het educatief element zou zijn gewaarborgd en waarbij een groter bereik van het aantal kinderen gehaald zou worden.
Na de toezegging van het college dat zij uiterlijk bij de voorjaarsnota 2012 zou komen met nadere voorstellen ten aanzien van de peuterspeelzalen is het amendement door ons ingetrokken.

Groot is onze verbazing dat de portefeuillehouder op donderdag 29 maart jl. bij de opening van de startgroep bij 't Haimstee meedeelde dat alle subsidies voor het peuterspeelzaalwerk met ingang van 1 januari 2013 zal worden stop gezet. Daarnaast deelde de portefeuillehouder nog andere van belang zijnde zaken voor het peuterspeelzaalwerk mee.

De PvdA fractie vindt het vreemd dat er uitspraken over stop zetten subsidie peuterspeelzaalwerk worden gedaan zonder de Raad daarin te betrekken en zonder dat er aan de afspraken is voldaan die u met die zelfde Raad hebt gemaakt.

Ook het feit dat er uitspraken worden gedaan over het nieuw in te vullen beleid rondom het peuterspeelzaalwerk, zonder de Raad daarin te kennen, vinden we zeer voorbarig.

Wij zouden het op prijs stellen als u ons op de hoogte zou willen brengen van de stand van zaken rondom uw toezeggingen aan de Raad in de begrotingsvergadering van 7 november 2011 en dan met name specifiek gericht op het stop zetten van de subsidie peuterspeelzaalwerk en het nieuwe beleid wat hieraan ten grondslag zou liggen.

Ook zien we graag antwoord op de vraag waarom u met de gedane uitspraken de Raad in deze passeert.

Met vriendelijke groet,

namens de PvdA-fractie

Henk Batting