Overslaan en naar de inhoud gaan

Lentedagen in Kiel-Windeweer

Door op vrijdag, 4 mei, 2012 - 07:38

LENTE - Last van lentekriebels? Op zoek naar inspirerende ideeën of artikelen voor in de tuin of in huis? Kom dan in het weekend van 12 en 13 mei naar het dorp Kiel-Windeweer. Op deze beide "Lentedagen" openen kleinschalige ondernemers en hobbyisten hun deuren voor een breed publiek. Ook nu is het aanbod weer aantrekkelijk en verrassend. Voor liefhebbers van o.a. antiek, sieraden, woon- of groendecoraties, houten meubels of exposities is er veel te beleven. Treed de Lentedagen tegemoet op de fiets, te voet, per auto of zelfs per kano.

De activiteiten spelen zich af langs beide kanten aan het Kieldiep, wel heen en terug 9 km lang is. Zigzaggend over de vele bruggetjes treft men de ondernemers aan, die het dorp rijk is. Ook kan men onder de bruggetjes door, want de vaarroute is open. Huur een kano bij ‘Peddel en Zo' en geniet van het bijzonder lintdorp, welke enkele jaren terug benoemd is tot een "beschermd dorpsgezicht". De ondernemers bevinden zich op bijzondere locaties. Denk hierbij aan een huis-kamer, een verbouwd schuurtje, garage of de deel van een boerderij.

Bij de Witte Boerderij treft u antiek, curiosa en woondecoraties voor binnen en buiten aan. Glazerij Prins heeft verschillende raamdecoraties en sieraden van glas. Romala's Home is galerie en theehuis. Zijn importeur van Vietnamese kunst, meubelen, bamboe en cadeau-artikelen. Bij Worldshots (Wilco Kronemeijer) is een foto expositie te bewonderen. Tevens verkoop van foto's en kaarten.

Jannie Lenting heeft naast haar honden trimsalon een winkel. Zij verkoopt sieraden, beelden, edelstenen en mineralen. Alle producten hebben bij haar een eigen verhaal of geur. Dit jaar zijn bij haar twee gastexposanten aanwezig. Jolanda Klip maakt groendecoraties voor binnen en buiten. Zondag is Anke Koning aanwezig voor advies over natuurgeneeswijzen voor mens en dier. In de middag verzorgt zij samen met nog twee muzikanten, twee keer een klankconcert met klankschalen, gong, hang en hapi drum, indiaanse fluit en zang.

Toe aan een lentefris drankje, ijsje of hapje? Loop even binnen bij buurvrouw Nicolien Wolfs. Want zij is eigenaar van de koffie- en theeschenkerij Dwinkel, maar ook verkoopt zij eigen gekweekte tuinplanten. Meubelmakerij Peter Duijnisveld maakt eigen houten meubels van eerlijk hout, welke naar wens op maat gemaakt kunnen worden. Voor houten speelgoed of zelfgemaakte kaarten en knutsels kan men terecht bij Janbibejan (Angnes Bakker).

Liefhebbers van keramiek zijn van harte welkom bij Keramiek Atelier (Ria v.d. Weerd, Wim Arnolds en Jeanet Winters). Zij verzorgen een demonstratie Raku stoken. Maar ook het open atelier of beeldentuin is een kijkje waard. Zorg-boerderij Dieverdoatsie doet alleen de zaterdag mee. Er is een voorjaarsfair met diverse activitei-ten, waaronder het Rad van Avontuur. Het geheel zal muzikaal worden omlijst. Kortom, tijdens de Lentedagen is er veel te beleven.

De Lentedagen worden georganiseerd van 12 t/m 13 mei 2012. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de Kielster vlag met gouden ster. De toegang is gratis. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Jannie Lenting: 0598-392727 of kijk op www.kiel-windeweer.nl.