Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Brandweer Veendam 3e tijdens Vaardigheidstoetsen.

Door op zondag, 29 april, 2012 - 19:54

URETERP - Brandweer Veendam is zaterdag met minimaal puntverschil aan de haal gegaan met de 3e plaats tijdens de provinciale vaardigheidstoetsen (TAS-HD) in Ureterp (Friesland). Hierdoor mogen ze op 2juni aanstaande deelnemen aan de gewestelijke toetsen in Bellingwedde.

Veendam eindigde samen met de brandweer van Assen op de 3e plaats met een totaalscore van 1238 punten. Daarom werd gekeken naar de punten van het technisch totaal. Hier had de brandweer van Veendam 936 punten en Assen 930 punten.

Scenario TAS-HD baan :
Aan de Weibuorren 1 in Ureterp wordt door een voorbijganger brand gemeld. Deze stond te tanken bij het tankstation voor het pand. Tijdens het tanken ziet hij rook uit het dak komen. Verder geeft hij door dat er waarschijnlijk een feest aan de gang is in het pand

Bij aankomst van de brandweer staat de melder hen op te wachten. Omdat de melder plaatselijk niet bekend is kan hij de brandweerlieden verder weinig vertellen. De brandweer gaat op verkenning en komt tot de ontdekking dat het om een motorclubhuis gaat. In het clubhuis zijn meerdere leden van de club aan het feesten. Deze leden willen de brandweer liever niet het pand in hebben. Om de leden van de motorclub naar buiten te krijgen zal de bevelvoerder de hulp van de politie moeten inschakelen. Ondertussen komen er nog een aantal leden van de club aangereden die naar het feest willen. Zij proberen dan ook gewoon naar binnen te gaan.

Binnen in het pand woed een brand in de nabijheid van een hennepplantage. Nabij de brandhaard ligt een bewusteloos lid van de motorclub. Hij had geprobeerd de brand te blussen maar slaagde hier niet in en raakte gewond. Ook was de brand doorgeslagen naar de zolder. Het eerste slachtoffer dat inmiddels bij bewust zijn was vertelde de brandweer dat er nog iets op de zolder was. Er bleek nog een doorslag te zijn naar een voormalig olieopslagplaats. Na verdere verkenning van het pand worden er nog twee leden van de club aangetroffen. Zij liggen in bed hun roes uit te slapen. Nadat de slachtoffer aan het ambulancepersoneel zijn overgedragen en de brand was afgeblust konden de spullen worden ingepakt en zat de inzet erop.