Overslaan en naar de inhoud gaan

Meiden Flash C1 gaan nu door naar Topklasse B

Door op zondag, 29 april, 2012 - 16:15

Tekst Flash

VOLLEYBAL - Nadat de meiden van Flash Veendam MC1 het volleybal seizoen in de competitie geëindigd waren op een verdienstelijke 2e plaats (met slechts 2 sets achterstand op Sudosa, nummer 3 van Nederland) stond er afgelopen zaterdag al weer een plaatsingstoernooi voor de Topklasse B op het programma. De meiden reisden al vroeg af naar de Sporthal van Leek waar dit jaar een deel van de Topklasse toernooien werden afgewerkt. Al direct bleek dat ze waren ingedeeld in een sterke poule. Wederom Sudosa, Rolde (de nummer 3 van vorig jaar) en het voor ons onbekende Dio Oosterwolde (Frl). Daarnaast hadden we een klein nadeel doordat een deel van de meiden een leuke werkweek hadden gehad met korte nachten. Sudosa had zijn sterkste opstelling ingezet en dit ging helaas verloren. Rolde, ging de eerste set goed, maar in de 2e set sloeg de vermoeidheid toe en deze set ging verloren, een gelijkspel. De vermoeidheid bleef de meiden parten spelen en Het begin tegen Dio was slecht. Twee wissels mochten niet meer baten.

Maar de wissels begonnen goed en in de tweede set lieten ze zien wat ze konden. Een makkelijke 25-10 overwinning. Net geplaatst voor de belangrijke kruisfinale om je te mogen plaatsen. Daar kwamen we een oude bekende tegen, Dio Bedum. Hier hadden de meiden nog een appeltje mee te schillen, Dio had hun twee sets afgesnoept (zenuwen) in de race voor het kampioenschap. De meiden stonden direct op scherp, pakten de eerste opslag van Dio en lieten direct zien wie het beste team had. Een makkelijke 25-14 overwinning. Gefeliciteerd meiden met jullie plaats in de topklasse en succes volgend jaar. !!!

Willem Meijer van EM Sporting en Trainer Ellin Frericks bedankt dat jullie dit geweldige leuke en sportieve volleybalseizoen hebben mogelijk gemaakt! Op de Foto staan Achter: Roos AB, Rachelle Keizer, Nadi Dijksterhuis, Nadine Boelens, Voor: Henk Keizer, Danielle Gorens, Lisanne de Jager, Mirthe Wierts, Nickée Jonge en Ellin Frericks Daarnaast hadden de meiden op het toernooi ondersteuning van Renske van Oosterhout, Özge Görgülü, Vera van Loenen en Damla Baydar. Ook deze meiden bedankt voor het meehelpen !