Overslaan en naar de inhoud gaan

Project Goud Leven succesvol

Door op vrijdag, 27 april, 2012 - 18:35

GOUD LEVEN - Bewegen en gezonde voeding onder de aandacht brengen bij 55-plussers in Veendam is het motto van het project Goud Leven. De afgelopen vier maanden is dat gelukt, want veel senioren hebben mee gedaan aan diverse (sport)activiteiten. Ook de Goud Leven markt in maart is goed bezocht. Mevrouw F.E. Bakker uit Veendam won één van de vijf gezonde manden, gevuld met groente en fruit.

Om het project Goud Leven ‘tussen de oren' te krijgen zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals de mediacampagne met posters met hierop de ambassadeurs van Goud Leven; radiospotjes en interviews op Radio Parkstad; de website www.goudleven.nl met allerlei tips en activiteiten specifiek voor 55-plussers. Daarnaast ontvingen 55-plussers in Veendam per post de Goud Leven gids, met hierin handige tips om meer te bewegen of gezonder te eten, inclusief recepten. In de gids en op de website staat ook waar men terecht kan voor advies en ondersteuning om meer te bewegen of gezonder te eten.

Een groot succes was de Goud Leven markt in maart, georganiseerd door Zorggroep Meander, Compaen, Team Sport Gemeente Veendam, lokale verenigingen en professionals. "We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Mensen vinden het vooral fijn te weten wat er precies te doen is in Veendam. Velen hebben zich dan ook opgegeven voor een gratis kennismakingsles van Compaen of een activiteit van Team Sport, zoals Nordic Walking in Borgerswold", aldus projectleider Jenine Bijker van Zorggroep Meander. 

Verschillende 55-plussers in Veendam hebben vier maanden geleden een vragenlijst ontvangen in verband met het onderzoek dat is gekoppeld aan het project en wordt uitgevoerd in samenwerking met het UMCG. Deze mensen hebben begin april weer een vragenlijst van Goud Leven ontvangen. De eerste resultaten van het onderzoek verwachten we eind 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Goud Leven? Houd dan deze krant en de website www.goudleven.nl in de gaten.