Overslaan en naar de inhoud gaan

Flower Power Popfestival op 5 mei in centrum Veendam

Door op dinsdag, 1 mei, 2012 - 06:17

FLOWER POWER - Zeven podia, meer dan dertig bands, solisten, leerlingen MDT, klein en groot talent, een grand finale met Barrelhouse in vanBeresteyn en Bloemetjesmarkt, dat is Flower Power Pop Veendam!!

Zaterdag 5 mei 2012 wordt een bevrijdingdag waarop het centrum van Veendam bol staat van muziek en van bloemen: het Flower Power Popfestival.
Naast de traditionele Bloemetjesmarkt die sinds jaren op de eerste zaterdag van mei wordt gehouden, is er vanaf 11.00 uur op zeven verschillende podia in het centrum muziek. Meer dan dertig bands en solisten, waaronder leerlingen van de Muziek-, Dans en Theaterschool, zullen tot ca 18.00 uur optreden op verschillende locaties. 's Avonds gaat het festival door in vanBeresteyn met een optreden van Barrelhouse en Herbie & The Guitarguy.

Na het succes van de uitbreiding op de Pruiverij afgelopen september met een invulling op alle pleinen, werd weer eens duidelijk dat het centrum van Veendam zich uitstekend leent voor buitenactiviteiten. Toen bekend werd dat er op Bevrijdingsdag, behalve de Bloemetjesmarkt die bij toeval dit jaar op 5 mei valt, geen activiteiten stonden gepland, was dit voor de initiatiefnemers Bé Wever en Ginet Venema aanleiding hier invulling aan te geven. Volgens beiden reizen op 5 mei veel Veendammers en zeker de muziekliefhebbers, af naar omliggende gemeenten waar vaak festivals en muziek staan geprogrammeerd. De verwachting is dat dit jaar deze Veendammers hun eigen gemeente intrekken om te genieten van urenlange muziekoptredens, en natuurlijk mikt de organisatie op publiek uit omliggende gemeenten. De bezoekers kunnen wandelend door het hele centrum lang of korter stilstaan bij allerlei soorten bands en genieten van verschillende muziekstijlen.

Naast de buitenpodia wordt op twee locaties binnen een podium ingericht. In Pand 49 zullen tot 15.15 uur leerlingen van de Muziekschool optreden, daarna nemen twee stevige bands het podium over. Het tweede binnenpodium komt in Grand Café Rembrandt. Daar organiseert de stichting MMC de Compagnieën de optredens. De overige podia bevinden zich op buitenlocaties: parkeerplaats Beneden Westerdiep, Museumplein, voor Parkzicht, voor La Vache en op het Veenlustplein. Op deze podia verzorgen de mensen van GD Sound met een aantal vrijwilligers het geluid.

Ook is er muziek tegenover het Raadhuisplein bij Kielman, dit optreden stond al langer gepland en past naadloos in het festival. Na het middagprogramma is er bij verschillende eetgelegenheden de mogelijkheid een Flower Powermenu te nuttigen.

Daarna gaat het festival om 20.15 uur verder in vanBeresteyn met een optreden van Barrelhouse, de band die in 1974 begon en nu nog steeds de zalen plat speelt. Als er bands genoemd worden die een stempel hebben gedrukt op de Nederlandse Bluesmuziek, staat Barrelhouse misschien wel bovenaan. Een onverslijtbare bluesformatie met Tineke Schoemaker. Afgelopen januari nog werd de band uitgeroepen door de Dutch Blues Foundation tot de beste bluesband en toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame. Het concert wordt voorafgegaan door een optreden van twee bijzondere bluesmannen: Herbie & the Guitarguy. Voor dit avondprogramma zijn kaarten te reserveren bij vanBeresteyn: www.vanberesteyn.nl .
Het Flower Power Pop-programma is te verkrijgen bij diverse horecazaken in het centrum en bij vanBeresteyn. Ook op de website www.blogdike.nl vind u het overzicht van de optredens.
Het festival is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Veendam, de OVC, SNS fonds Wildervank.

En dankzij: Parkzicht, Grand Café vanBeresteyn, Lavache, De Toeter, Grand Café Rembrandt, Grand café Veenlust, Hof van Holland, EspresZo, Limburgia, Pand 49, Happy Days en Heren Mode Schomaker, GD Sound, Bert Buiring fotografie, Stichting MMC.
Het avondprogramma is mede mogelijk gemaakt door Steenhuis Strating, Private Style Assen en Dierenkliniek Noord Nederland.