Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewelddadige winkeldieven aangehouden in Veendam

Door op woensdag, 25 april, 2012 - 11:13

WINKLER PRINSPASSAGE - De politie heeft dinsdagmiddag twee 17-jarige jongens uit Oude Pekela aangehouden. Winkelpersoneel van een warenhuis aan de Winkler Prinspassage hadden gezien dat het duo diverse sieraden had gestolen. Toen beide jongens werden aangesproken sloeg een 17-jarige een medewerker in zijn gezicht. Een andere medewerker kreeg een harde duw.

Beide winkeldieven gingen er daarna rennend vandoor. Op basis van een duidelijk signalement troffen gewaarschuwde agenten het duo in de omgeving aan. De agenten zagen dat beide jongens erg agressief reageerden. Een 17-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding Na het gebruik van peperspray, wisten de agenten de agressieveling te overmeesteren en in de boeien te slaan.

De andere jongen kon zonder veel problemen in de boeien worden geslagen. Ze werd meegenomen naar het politiebureau en werden ingesloten.

De bedrijfsleider en de medewerkers van de zaak hebben aangifte gedaan. De medewerker hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.