Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Shell schoolhockeycompetitie in Veendam

Door op woensdag, 25 april, 2012 - 11:35


Eerste plaats Maartenscollege uit Groningen

HOCKEY - Afgelopen vrijdag heeft hockeyvereniging Daring uit Veendam de voorrondes van de Nationale Shell schoolcompetitie Noord Nederland gehouden. Het evenement is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bonden. En is dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. En dat allemaal op de velden van Daring waar zeven scholen streden voor de eerste plaats.

Naast het team van Winkler Prins waren er ook ploegen van het Maartenscollege en het Augustinuscollege (beide scholen komen uit de stad Groningen). Verder was het Zernike uit Haren, het RSG Tromp Meester uit Steenwijk van de partij. En tot slot was het Heerenveense Sevenwolden en Stad en Esch uit Meppel present.

Naast MHC Daring werden er nog op 52 andere locaties in Nederland voorrondes gehouden. Deze competitie is verdeeld in vier categorieƫn. Jongens (jong en oud) en meisjes (jong en oud). In totaal doen ongeveer 730 teams aan dit evenement mee. Zij vertegenwoordigen 250 scholen. Alle ploegen speelden zes wedstrijden van 25 minuten tegen elkaar. Het Maartenscollege behaalde de eerste plaats, met zes gewonnen wedstrijden. Zij gaan op 1 juni naar Amsterdam voor de Landelijke finale dag.


Dit team werd tweede