Overslaan en naar de inhoud gaan

Teun en Liesje zingen voor stichting Merode

Door op zaterdag, 5 mei, 2012 - 15:58

MERODE - "Uw buurt heeft een verzoek, want honger heerst ook bij u om de hoek!" Dat is het motto waarmee stichting Merode onder de aandacht wil brengen dat honger geen ver-van-je-bed-show is.  

Nederland is een welvarend land. Geen land waar mensen honger hoeven te lijden, maar de realiteit is anders. Tienduizenden Nederlanders komen de dag door op een lege maag. De armoede in Nederland neemt toe. Meer dan 1,5 miljoen mensen leven op of Onder de armoedegrens. De financiële nood is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Voor deze mensen zijn de dagelijkse boodschappen nu helemaal niet meer te betalen. Dit komt onder meer door de euro en de verlaging van de huursubsidie, verhoging van de onderwijskosten, verkleining van het ziekenfonds pakket en het wegvallen van automatische extraatjes van de gemeente.

Wat verstaan we onder armoede; een situatie waar iemand niet kan voorzien in zijn eerste levensbehoeften. Ze wachten vaak te lang met het vragen om hulp, uit schaamte over hun armoede.

De stichting Merode is opgezet om in de eerste instantie een helpende hand te bieden. Eenmaal in de maand wordt er een gratis brunch aangeboden voor gezinnen, maar ook voor alleenstaande in buurthuis Bareveld. ....er is ook een steunpunt aanwezig waar mensen informatie kunnen krijgen, er wordt gekeken waar de stichting Merode bij kan helpen.

Daar is veel geld voor nodig, om vaker per maand brunchen aan te kunnen bieden, mensen te helpen, met een crisissituatie en ook met kleding, speelgoed, witgoed, clubs en dagjes weg voor de kinderen, enz., enz., enz.

Daarom organiseert buurthuis Bareveld op 5 mei een benefietavond met medewerking van zangduo Teun en Liesje, die belangeloos optreden voor de stichting. De avond begint om 19.30 uur, entree € 2.50 p.p.

Wilt u een bijdrage leveren om deze mensen te helpen, en dit project te ondersteunen. Dan kunt u een bedrag overmaken op giro 4447816 t.n.v. stichting Merode.