Overslaan en naar de inhoud gaan

Op gruine steveels struun'n deur Burcumnai

Door op dinsdag, 24 april, 2012 - 21:37

BORGERCOMPAGNIE - In Borgercompagnie is op zondag 22 april het eerste officiële ommetje "Op gruine stevels struun'n" feestelijk geopend. De opening werd bezocht door plusminus 50 dorpsbewoners, een aantal genodigden en een paar honden. Na de officiële opening konden de bezoekers de wandeling(en) gaan lopen. De middag werd afgesloten met een heerlijke unieke Groninger High Tea "Tee op staand op 't laand".

Vanuit de bewoners van het dorp Borgercompagnie kwam regelmatig de vraag naar voren of een wandelroute gerealiseerd kon worden in Borgercompagnie. Dit sloot mooi aan bij wens van de Agenda voor de Veenkoloniën om meer recreatieve routes in de Oude Veenkoloniën uit te zetten. Een werkgroep is vanaf het voorjaar 2011 hard aan het werk gegaan om aan de vraag van de bewoners tegemoet te komen.
Diverse ideeën werden besproken en uitgewerkt, er werd overleg gepleegd met landeigenaren en er werd subsidie aangevraagd bij de provincie Groningen - project Loket Leve(n)de Dorpen. Door de werkgroep is eigenhandig een bruggetje getimmerd om een ommetje te kunnen maken.

De wandeling gaat niet over geplaveide paden, maar dwars door het land, waar het ook drassig en modderig kan zijn. Gruine stevels of goede wandelschoenen zijn dus nodig. Op de plattegrond in de flyer is te zien waar het wandelpad langs gaat. De rode route is 3,2 km lang en is met een lus (groene route) uit te breiden tot 4,7 km.

De folder is te downloaden via de site www.dvborgercompagnie.nl.