Overslaan en naar de inhoud gaan

Een wedstrijd met veel onbestendige buien in Veendam

Door op maandag, 23 april, 2012 - 11:07


Tekst MC Veendam

MOTORCROSS- NK Jeugd is een groot succes geworden door de geweldige opkomst van het aantal rijders. De organiserende vereniging MC Veendam had gerekend op ca 150 rijders, dit bleken er maar liefst 183 te zijn. In die zin kunnen wij terugkijken op een heel geslaagd evenement.

Er deden zich wel valpartijen voor, helaas resulteerde dit in voor 1 rijder in een kneuzing van het bovenbeen en een andere rijder had zijn schouder uit de kom. Tijdens deze wedstrijden wordt de medische dienst bemand door een speciaal opgeleide arts en krijgt deze ondersteuning van het Rode Kruis Veendam.

Stoere mannen en vrouwen zijn het die tijdens deze wedstrijden op het technische circuit van Veendam die ook nog regelmatig werd voorzien van de nodige regenbuien, het circuit bleef in perfecte conditie, alleen het rennerskwartier veranderde in een modderpoel doordat natuurlijk alle campers, caravans e.d. weer van het terrein moesten nadat er best nog wel veel regen was gevallen. Maar ook deze problematiek kon de organisatie de baas, met een 4wheeldrive-auto werd ook dit klusje geklaard.

Wedstrijden werden verreden in de klassen 50cc, 65cc kleine en grote wielen, 85cc kleine en grote wielen en de 125cc jeugd. Het is prachtig om te zien hoe de 50cc rijdertjes hun uiterste best doen dit technische circuit van Veendam de baas te worden. Doordat de weersomstandigheden de baanconditie best zwaar maakte was ook besloten door de wedstrijdleiding dat de 50cc een verkort circuit reden. Het circuit van MC Veendam leent zich voor deze aanpassingen.