Overslaan en naar de inhoud gaan

Zilveren sieraden Nepal in Wereldwinkel Veendam

Door op maandag, 23 april, 2012 - 10:58

ZILVER - De Wereldwinkel in Veendam is er in geslaagd om speciaal voor Moederdag een grote hoeveelheid prachtige zilveren sieraden uit Nepal in te kopen. Vanaf 8 mei liggen deze in de winkel in de Winkler Prins Passage. De sieradenshow wordt gehouden van 8 tot en met 12 mei a.s. onder het motto: "'Versier je moeder met moederdag'.

De zilveren sieraden worden in Nepal gemaakt in kleine familiebedrijfjes. Eén van de producenten van deze sieraden is Dambar Biswhokarma. Hij had het geluk een Nederlander te ontmoeten die zijn opleiding tot zilversmid betaalde. Samen met zijn vrouw en twee leerlingen uit zijn dorp, leefde en werkte hij in twee vochtige kamertjes in Kathmandu. Het werk voor de lokale markt leverde nauwelijks iets op. Totdat hij kon gaan werken voor het Nederlandse bedrijf en hij zijn bedrijfje kon uitbreiden naar 15 werknemers, die hierdoor ook een menswaardig bestaan konden opbouwen. Het Nederlandse bedrijf is: Madat Nepal. Van dit bedrijf koopt de wereldwinkel in Veendam de zilveren sieraden.

De producent leerde drie belangrijke dingen: hoogwaardig vakmanschap, gegarandeerde kwaliteit en goede designs. De prachtige ringen, armbanden en kettingen tonen het vakmanschap van deze handwerkers. En vakmanschap is één van de belangrijkste kenmerken van het Madat-zilver. Aan elk product is evenveel zorg besteed waardoor de afwerking perfect is. Daarnaast is er een zeer grote keur aan westerse en niet westerse designs te vinden. Het zilver is gegarandeerd 92,5% puur zilver. Alleen koper is toegevoegd om het iets steviger te maken. Daarmee heeft dit zilver het hoogste keurmerk. Voor deze sieraden gebruikt men eveneens zo zuiver mogelijke stenen. Er worden onder meer de in facetten geslepen stenen: granaat, amethis en topaas in verwerkt.

Het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.