Overslaan en naar de inhoud gaan

Mini's Set up Wildervank volleybalkampioen

Door op maandag, 23 april, 2012 - 10:39

Tekst Set Up

VOLLEYBAL
- Zaterdag 31 maart is mini 2 van volleybalvereniging Set Up Wildervank kampioen geworden op nivo 6. Op dit nivo hebben we 8 mini's en de eerste helft van dit seizoen hebben ze in wisselende samenstellingen de wedstrijden van het eerste en het tweede team gespeeld. In de tweede helft was dit niet mogelijk omdat de Nevobo(volleybalbond) beide teams in dezelfde poule hadden geplaatst. Dit heeft op één wedstrijddag er toe geleid dat we de wedstrijden van mini 1 moesten afzeggen en weer een mix-team de wedstrijden van mini 2 hebben laten spelen.

Gelukkig pakte dit goed uit en het kampioenschap was een feit. Sommige van deze kinderen zijn voor het vierde jaar op rij kampioen geworden. Mini 1 en 2 bestaan uit Armand Rijskamp, Jaëlle Straat, Esther Ridderbos, Thomas Ridderbos, Carmen Reker, Nienke Pot, Alies Gernaat en sinds kort ook Ferdi Gernaat. Na de laatste wedstrijd zijn de mini's gehuldigd in de sporthal van Oude Pekela. Volgend jaar zijn deze mini's geen mini meer en worden ze een C-jeugdteam en we hopen dat ze op dat nivo net zo goed presteren.

Mini 2 mag op 28 april meedoen aan het CMV-Kampioenschap voor Noord-Nederland in Hardenberg, als ze hier bij de twee beste teams eindigen dan wordt er op 2 juni gestreden om het kampioenschap van Nederland.

Zaterdag 7 april brak er een spannende dag aan voor onze jongste groep, mini 3. Deze mini's spelen op nivo 4, dat betekent dat de tweede bal gevangen moet worden en daarna door een ander teamlid over het net gespeeld moet worden.
Volgens de trainsters moest er nog 1 set van de 4 gewonnen worden en het team begon met gezonde spanning aan de wedstrijd, uiteraard werd deze gewonnen en ook de andere 3 sets werd door mini 3 gewonnen. Dat dit team kampioen is geworden is een grote prestatie omdat ze nog geen jaar samenspelen. Mini 3 is gehuldigd in de sporthal van Gieten. Volgend jaar gaan ze nivo 5 spelen en we gaan er weer hard tegenaan en proberen weer kampioen te worden. Het team bestaat uit Rebecca Reker, Elise Beekhuizen, Jorim Straat, Melanie Hoving, Mark van Goor en Alyssa Boer.

Alle mini-teams van Set Up Wildervank worden getraind door Elma Windt, Jackelyn Slagter en stagiaire Marieke Koers.