Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemmers De Brug presteren tijdensSpecial OLympics Regionaal Evenement

Door op maandag, 23 april, 2012 - 11:27

Tekst en foto De Brug

ZWEMMEN - Vier zwemmers van De Brug regio Veendam zijn afgelopen zaterdag naar Drachten geweest, om daar aan de Special Olympics Regionaal Evenement zwemmen mee te doen. Ze moesten al vrij vroeg richting Drachten want de openingsceremonie begon al om 9.30 uur.

Dit werd begeleid door een drumband, de burgemeester, Kees Konijn en Wuppie en Wappie! Van alle deelnemende verenigingen moest een zwemmer de vlag dragen voor het officiële gedeelte, het ontsteken van de "Flame of Hope". Die werd binnengebracht door Torchrun Nederland en samen met het uitspreken van de eed vormt dit de opening van het evenement.

Daarna konden de zwemmers laten zien hoe hard ze konden zwemmen, eerst het hele programma 's morgens en dan 's middags nog een keer, maar dan voor de medailles.

De Veendammer zwemmers zwommen 's morgens allemaal één of twee persoonlijke records. In de middags sloeg de vermoeidheid toe en lukte dat niet meer, maar ze deden wel erg goed hun best, dat bleek wel toen de medailleuitreiking begon. Marjolijn Bebingh, Bram Wierth, Jurgen Loos en Anthony Woldijk hedden samen maar liefst 8 medailles gehaald. Inclusief de estafette die nog na de medailleuitreiking gezwommen moest worden.