Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagde kennismakingsdagen Muziek-,Dans en Theatershool in Veendam

Door op zondag, 22 april, 2012 - 11:30

Foto's Gerard Martens

MDT - Op zaterdag 14 en 21 april organiseerde de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam open huis. Beide dagen vonden plaats in cultuurcentrum vanBeresteyn in de Muziek-, Dans- en Theaterschool voor iedereen die belangstelling heeft voor muziek-, dans- en theater. Er was volop gelegenheid om mee te doen en muziekinstrumenten uit te proberen. Leerlingen en docenten gaven voorbeeldlessen en kon men informatie krijgen over de lessen en de mogelijkheden die er zijn.

Zaterdag 14 april stonden de snaar- en toetsinstrumenten, zang en theater centraal. Piano en piano lichte muziek, orgel, cello, viool, akoestische gitaar en elektrische gitaar, basgitaar en zang (zowel klassiek als modern). Verder kon iedereen kennis maken met de verschillende boeiende facetten van theater en meedoen met de demonstratielessen.

Zaterdag 21 april was het de beurt aan de blaasinstrumenten, allerlei soorten slagwerk en ballet. De klarinet, hobo, altblokfluit, saxofoon, dwarsfluit, hoorn, trompet en trombone kwamen aan bod. Ook kon men kennismaken met ballet en dans.

Door de actie ‘Klassiek geeft' zijn veel instrumenten binnengekomen, onder andere klarinetten en dwarsfluiten. En kunnen er nog veel meer kinderen blij gemaakt worden. In samenwerking met fanfareorkest Voorwaarts en de Winkler Prins Harmonie organiseert de Muziek-, Dans- en Theaterschool in het nieuwe schooljaar weer een blazersklas. Het is voor kinderen van 10 jaar, die nog niet eerder les op een blaasinstrument hebben gehad. Ze leren er de eerste beginselen van het instrument. Maar dat niet alleen, ook samenspelen, luistervaardigheden, ritme en maatgevoel, rekening houden met elkaar. Beide orkesten waren zaterdag dan ook aanwezig om informatie over dit project te geven.