Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie lost zeker zes tasjesroven op31-jarige man uit Wildervank gearresteerd

Door op vrijdag, 20 april, 2012 - 15:17

Verdachte zocht slachtoffers onder bejaarde vrouwen

GRONINGEN - Met de aanhouding van een 31-jarige man uit Wildervank heeft het Roofcoördinatieteam van de politie zeker zes tasjesroven in de Stad Groningen opgelost.

Wat was er gebeurd?
Donderdagavond 12 april werd een 62-jarige inwoonster van Groningen van beroofd van haar tas. De Groningse liep in de Nieuwe Ebbingestraat. Een tasjesrover griste de tas van het slachtoffer van haar schouder. De dader probeerde er met de tas vandoor te gaan. Alerte getuigen hoorden dat de vrouw om hulp schreeuwde. De getuigen bedachten zich niet en kregen de tasjesrover na een korte achtervolging te pakken. Hij werd overgedragen aan gewaarschuwde agenten.

Zelfde dader
De politie had die dag daarvoor bewoners van de Stad Groningen gewaarschuwd voor een serie- straatrover. De dader was in vooral in het westelijke stadsdeel van Groningen actief. De politie had al vier incidenten geregistreerd. Omdat het signalement van de dader van de drie berovingen overeenkomt vermoedde de politie dat het om dezelfde dader ging.

Verhoor
Tijdens de politieverhoren bekende de verdachte zeker zes tasjesdiefstallen.Hij sloeg toe in de Iepenlaan; de Dierenriemstraat; de Berkenlaan; de Nieuwe Boteringestraat; de Nieuwe Ebbingestraat en het Floresplein in Groningen. Bij de tasjesroof op het Floresplein raakte het slachtoffer gewond. Verder bekende hij twee pogingen van tasjesdiefstal in de Poelestraat en op de Vismarkt. Van de laatste twee voorvallen werd bij de politie geen aangifte gedaan.

Motief
De verdachte gaf aan dat zijn verslaving aan het gebruik van verdovende middelen het motief was voor zijn gedrag.De verdachte was al eerder met politie en/of justitie in aanraking geweest.De verdachte werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besliste dat de verdachte langer vast blijft zitten.

Beslissing

Het onderzoek is volledig afgerond. De politie heeft dossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachte gaat gebeuren.