Overslaan en naar de inhoud gaan

Examenstunt Winkler Prins

Door op donderdag, 19 april, 2012 - 10:43

EXAMEN - De laatste ‘reguliere' lesdag voor de examenkandidaten van Winkler Prins is vandaag aangebroken. Traditioneel hebben de examenkandidaten weer van alles bedacht om deze dag tot een onvergetelijke te maken. 

Bovenbouwlocatie J.G. Pinksterstraat op de kop
Gisteravond en afgelopen nacht hebben leerlingen met medewerking van een aantal onderwijsondersteunende medewerkers de bovenbouwlocatie omgetoverd tot een gebouw dat teruggaat naar peuter- en kleutertijd. Om enkele voorbeelden te noemen: het lokaal van een zwangere docente is omgetoverd tot peuterspeelzaal; in het lokaal van docent Waslander hangt was te drogen, de kantine en personeelskamer zijn ‘verbouwd' met bekers water, er liggen stoeptegels in het gebouw waarop met krijt kan worden getekend. Kortom, bij binnenkomst vanochtend kon niet zonder meer overal les worden gegeven. De niet examenklassen konden na wat improviseren uiteindelijk normaal van start met hun lessen of toetsen.

Een andere groep leerlingen is vannacht op bezoek geweest bij docenten die ooit eens hebben laten vallen waarvoor men ze 's nachts wakker mag maken. Gewapend met een camera zijn hiervan hilarische opnames gemaakt. Deze worden vanochtend om 10.30 uur voor leerlinge en medewerkers in de kantine vertoond. Wat er nog meer staat te gebeuren is op dit moment niet bekend. De sfeer is in ieder geval uitstekend en alles wat er gebeurd is, is ‘ Arbo'- technisch verantwoord.

Vanmiddag om 12.00 uur komen alle examenkandidaten op de groepsfoto en aansluitend om 13.30 uur vindt de cijfercontrole van de schoolexamens plaats.

Ter afsluiting ‘Derby' op het hoofdveld van Veendam 1894

Ter afsluiting van de stunt is er vrijdagmiddag 20 april een voetbalwedstrijd tussen een team examenkandidaten en een team docenten en ondersteunende medewerkers. Deze jaarlijkse derby vindt plaats op het hoofdveld van Veendam 1894. Op de tribune zullen veel medeleerlingen en collega's aanwezig zijn om hun teams aan te moedigen. De wedstrijd begint om 14.15 uur. Andere belangstellenden zijn van harte welkom. De entree is gratis.

Voorbereiding examens
In verband met de strengere exameneisen richt Winkler Prins volgende week al de examenzalen in en zullen leerlingen vanaf dinsdag in de examenzalen extra examentrainingen volgen.