Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten en partners ondertekenen intentieverklaringSamenwerken in sociale teams

Door op dinsdag, 17 april, 2012 - 18:00

MEE®DOEN - Woensdagmiddag is door negen organisaties de intentieverklaring ‘Samen werken in sociale teams' ondertekend. De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats in de Borgerswoldhoeve in Veendam. Vanuit de gemeente Pekela hebben wethouder Hennie Hemmes en wethouder Anneke Duit de intentieverklaring ondertekend en vanuit de gemeente Veendam wethouder Klaas Steenhuis.

Meerdoen
Binnen de samenleving vindt een verschuiving plaats van verzorging naar meedoen aan de samenleving. Dat betekent dat hulp en ondersteuning meer gericht is op het versterken van de eigen kracht en de eigen netwerken van de inwoners van de gemeente. Het programma dat de gemeente hiervoor de komende vier jaar uit gaat voeren heet dan ook Mee®doen. Een onderdeel van het programma Mee®doen is het samenwerken in sociale teams.

Sociale teams

De gemeente wil meer en beter samenwerken met zorg- en welzijnsorganisaties en de woningcorporatie. Een belangrijke ontwikkeling hierin is de vorming van sociale teams. Binnen de sociale teams werken medewerkers van de deelnemende organisaties samen in wijken en buurten. Een sociaal team staat dicht bij de inwoners, is laagdrempelig en is in de wijken en dorpen aanwezig en aanspreekbaar. Medewerkers van de deelnemende organisaties hebben het afgelopen half jaar gezamenlijk een cursus gevolgd om in deze sociale teams te werken.

Intentieverklaring
Met de intentieverklaring stemmen de deelnemende organisaties in met een gezamenlijke visie over het doel, de samenstelling en de werkwijze van de sociale teams. Daarnaast zorgen de deelnemende organisaties ervoor dat de randvoorwaarden voor een goed functioneren van het sociale team zijn vervuld.

Ondertekening
De intentieverklaring is door de volgende partners ondertekend. De gemeente Pekela en Veendam, WSW bedrijven Wedeka en Synergon, welzijnsorganisaties de Badde en Compaen, zorggroep Meander, stichting Oosterlengte en woningcorporatie Acantus.